От днес до 20 юни ще се изплащат пенсиите в

...
От днес до 20 юни ще се изплащат пенсиите в
Коментари Харесай

От днес изплащат пенсиите

От през днешния ден до 20 юни ще се изплащат пенсиите в пощенските клонове, като това ще става по одобрен график. Още през днешния ден пък ще бъдат направени преводите по сметките по банков път.

На интернет страницата на Национален осигурителен институт към този момент има нова електронна услуга, обвързвана с правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването им.

Чрез „ Справка за получени данни от Министерство на здравеопазването/РЗИ по Закона за здравето/ПЗР на ЗИД на Закона за хората с увреждания “ пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза, показват от института.

Ако лицата, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване, прецизират още от Национален осигурителен институт.

Електронната услуга е налична през графа „ Е-услуги и информации “/„ Справки “/„ Справки по ЕГН и ПИК на Национален осигурителен институт “/„ В услуга на пенсионера “.

Етикети: пенсии
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР