От днес до 14 септември персоналът на Втора САГБАЛ Шейново“

...
От днес до 14 септември персоналът на Втора САГБАЛ Шейново“
Коментари Харесай

Започват протести в АГ болница Шейново

От през днешния ден до 14 септември личният състав на Втора САГБАЛ „ Шейново “ ще провежда протестни изяви с искане за законна, почтена и открита процедура за избор на изпълнителен шеф на болничното заведение, оповестиха от лечебното заведение.

Медицинският и административният личен състав ще излиза всеки ден в посочения интервал от 12 часа в двора на болничното заведение на ротационен принцип, с цел да не се прекъсва активността в лечебното заведение, прецизират от там.

Работещите в общинската АГ болница желаят да бъде чут техния глас в името на законността. 

Ето какво споделят те:

„ Обръщаме се с апел да подкрепите спазването на законите на Рeпублика България при избор на изпълнителен шеф на Втора САГБАЛ " Шейново "!

При последното осъществяване на конкурс за изпълнителен шеф на Втора САГБАЛ „ Шейново “, доктор Румен Велев е единственият претендент, който се явява и получава оценка, позволяваща му да бъде определен и да извършва тази служба.

Впоследствие, при едно от съвещанията си, Столичен общински съвет - СОС взима решение за премахване на доктор Румен Велев от длъжността и показва доктор Таня Андреева, която не се е явявала на състезанието за изпълнителен шеф на Втора САГБАЛ „ Шейново “ да заеме поста.

След подадена тъжба от доктор Румен Велев, регионалният шеф на гр.София дефинира това решение за непозволено и в нарушаване на законите на Република България, а  за изпълнителен шеф на болница „ Шейново “.

Предстои противозаконното решение на СОС да бъде преразгледано и надлежно да има дефинитивно мнение. Настояваме за почтена и законосъобразна процедура за избор на изпълнителен шеф на Втора САГБАЛ „ Шейново “. Във връзка с това сътворяваме петиция с искане СОС да спазят законите и процедурата за избор на изпълнителен шеф на Втора САГБАЛ „ Шейново “ да бъде извършена съгласно законовите регламенти.

Призоваваме за взимане на решение от СОС, учредено единствено и само на законите на Република България, а не решение, учредено на политически пристрастия и ползи “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР