От днес до 1 януари включително в София няма да

...
От днес до 1 януари включително в София няма да
Коментари Харесай

Още три дни без синя и зелена зона в София

От през днешния ден до 1 януари в това число в София няма да се събират такси за паркиране в синя и зелена зона. Част от местата в центъра обаче се затварят поради идния новогодишен концерт на площад " Княз Александър I ". Ограниченията за паркиране и прекосяване са в действие от през вчерашния ден. Всички промени в придвижването можете да видите на уеб страницата на Столичната община:

Движението по бул. " Цар Освободител " ще бъде спряно на следващия ден след 16:00 часа. Забраната ще важи и за прилежащите улици към булеварда в сектора от ул. „ Раковски “ до площад " Независимост ".

Утре за концерта жителите ще бъдат пропускани на площада след 19:00 часа през 6 контролно-пропускателни пункта, обособени по периферията на площада. “В загражденията няма да се позволяват жители във очевидно несъответстващо положение, както и хора, които носят пиротехнически произведения, стъклени чаши и бутилки, огнестрелно и хладно оръжие ” – сподели през вчерашния ден основен контрольор Иван Георгиев – началник-сектор „ Масови мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Той прикани жителите да не посещават събитието с обемисти пакети и багажи и напомни, че в случай че въпреки всичко носят такива, ще би трябвало да имат търпението да бъдат тествани.

Голямата вест за утрешния концерт е, че Столичната община за пръв път реши да не провежда заря на него. Фойерверките ще бъдат сменени със светлинно шоу.

През новогодишната нощ ще работят главните линии на градския превоз, в това число метрото. Общината дава обещание организация за бързото разчистване на площада след привършване на концерта и възобновяване на придвижването от 5:00 часа на 1 януари 2024 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР