От днес автобусните превозвачи започват поетапно повишение на цените на

...
От днес автобусните превозвачи започват поетапно повишение на цените на
Коментари Харесай

Нови цени на билетите за автобус от днес

От през днешния ден автобусните превозвачи стартират поетапно покачване на цените на билетите - както за градските, по този начин и за междуселищните пътувания.
 
Като аргументи от сектора показват коронакризата, пониженият брой пасажери и високите цени на горивата. От Конфедерацията на автобусните превозвачи ще продължат диалозите си с институциите, с цел да се разбере дали се планува субсидиране на междуселищните транспорти.
 
От Конфедерацията на автобусните превозвачи са разговаряли с министъра на превоза Николай Събев и имат неговото утвърждение,  с цел да може да се облекчи бюджета, изясни Магдалена Милтенова ръководител на конфедерацията пред БНР.

Тя сподели още, че и това покачване на цените за транспорт, което ще е с към 50 % и то на местата където това е допустимо, няма да реши казуса и бизнеса ще продължи да изпитва компликации,  заради  високите цени на горивата и изключително на метана:
 
„ Знаете, че за междуселищните автобусни линии не беше гласуван бюджет в Закона за бюджета, тъй че ние нямаме никаква друга опция сега, с изключение на да стартираме поетапно увеличение на цените. Не на всички места цената на билетите ще бъде повишена, по тази причина споделям, че това, най-вероятно, ще се случва поетапно.

Финансист: Ще има растеж от 10-15 стотинки на литър на горивата

Ще продължим диалозите в тази посока с Министерство на превоза, надлежно финансите, за подкрепяне на автобусните транспорти, междуселищни автобусни линии, тъй като там казусът е още по-сериозен. Знаете, че там няма финансиране, по този начин или другояче “.
 
 istock istock
От сектора чакат поддръжка от страната, с цел да може хората от обитаемоте места да имат обезпечена транспортна услуга и покачването на цената за транспорт да е минимално за пасажерите.
 
„ Ще дам образец с Благоевград. Благоевград работи на цена от 0,80 лева от доста години. В момента там следва нарастване на цената. Цената ще бъде 1,20 лева, само че сами разбирате, че това също е извънредно незадоволително, поради разноските, които ние генерираме “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР