От днес 31 март 2022 г., на ул. Райко Даскалов

...
От днес 31 март 2022 г., на ул. Райко Даскалов
Коментари Харесай

Граждани и гости на Пловдив могат да видят изложба на студенти от ТУ на Главната

От през днешния ден 31 март 2022 година, на ул. Райко Даскалов 51 (Малката основна, пред някогашната постройка на БНБ) до края на месец април, жителите и гостите на града могат да видят галерия на студенти от II, III и IV курс на компетентност " Дизайн и печатни връзки “.

Изложбата показва планове и произведения по креативен дисциплини, които се учат в специалността. Ръководител на студентите, техен наставник и куратор на изложбата е доцент Силвина Илиева – художник, лекар в региона на изобразителните изкуства и началник на катедра. Доц. Илиева образова младежите по образователните дисциплини – " Графичен дизайн “, " Цветознание “, " Предпечатна подготовка “, " Шрифт и типография “, " Графични приложения “, " Книга и книжно тяло “ и " Цифрова снимка “. В тази област са и показаните произведения на бъдещите инженери в обичайна за специалността галерия.

Специалността " Дизайн и печатни връзки “ е перспективна инженерна компетентност, в която се учи графичен дизайн, снимка, предпечатна подготовка, графичен програмен продукт, техники и технологии, материали и индустриални процеси в печатната промишленост, маркетинг и мениджмънт на актуалния издателски бизнес. Инженерите от специалността имат благоприятни условия за реализация като управителни фрагменти в другите сфери на графичната промишленост: дизайн и предпечат; реклама и образна комуникация; материали и технологии и системи за печат; техническа и индустриална дейност; ръководство и мениджмънт на производството.

Студентите ни получават и нужната на практика умения посредством стажове и практики във водещи компании от района, с които Технически университет – София, филиал Пловдив има съдействие. Обучението на студентите е синхронизирано с европейските стандарти и те имат опция да вземат участие в разнообразни национални и интернационалните стратегии, в това число Еразъм+.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР