От днес, 15 ноември, стартира акция Зима. Тя ще продължи

...
От днес, 15 ноември, стартира акция Зима. Тя ще продължи
Коментари Харесай

От днес стартира акция "Зима"

От през днешния ден, 15 ноември, започва акция " Зима ". Тя ще продължи до 14.12.2023 година, оповестява БиТиВи. Акцията се организира на територията на цялата страна. Тя ще има три акции.

Акцията се организира към този момент 29 години по самодейност на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР-Главна дирекция " Национална полиция ", отдел " Пътна полиция " и Българския Червен кръст, Агенция " Пътна инфраструктура " и други институции.

Има три категории санкции, според от нарушаванията. Ако неизправността е незначителна глобата е 50 лева В тази категория влизат нарушеният от вида износени гуми и непочистен номер. Ако повредата носи забележителен риск, санкцията е 200 лева, като в тази рубрика са изгорели крушки на фаровете, да вземем за пример. При рисковите неизправности санкцията стига 500 лева

Първата акция " С безвредно пътно транспортно средство през зимата " от 15 до 24 ноември е ориентирана към водачите на ППС - колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други. Акцентът е осъществяване на инспекция на светлините за тяхната редовност в сходство с нормативните условия при регистрация и пререгистрация на ППС. Планирани са взаимни с органите на локалната власт инспекции за съществуването на регистрация, както и за редовността на светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска двигателна сила и на малогабаритната селскостопанска техника.

Втората акция " Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя " ще се организира в интервала от 25 ноември до 04 декември. Тя е ориентирана към предварителна защита над държанието на пешеходците, пасажерите и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците.

Третата акция " Безопасно шофиране през зимата " ще се организира от 5 до 14 декември 2023 година Пътните служители на реда ще насочат контрола над техническата редовност на колите и на осветителните им системи. По време на акцията ще се организират профилирани полицейски интервенции по трите посоки, като без значение от оповестените тематики на акциите при определяне по време на акцията на нарушавания на ЗДвП и на други нормативни актове по отношение на нарушителите ще се взема отношение.

Освен това по време на акция " Зима " е планувано и осъществяването на оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи.

Гумите за зимни условия би трябвало да са с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Винаги в багажника на автомобила би трябвало да има предпазен светлоотразителен триъгълник, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и аптечка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР