От днес,1 декември, отново започва изпълнението на проект Топъл обяд

...
От днес,1 декември, отново започва изпълнението на проект Топъл обяд
Коментари Харесай

Топъл обяд за ученици от началните училища на община „Тунджа“

От през днешния ден,1 декември, още веднъж стартира осъществяването на план „ Топъл обяд и повече грижа за децата на „ Тунджа “ по Програма „ Топъл обяд “ на Партньорска мрежа за щедрост на Български червен кръст, с водеща организация Областен съвет на Български червен кръст – гр. Ямбол и сътрудник - Община „ Тунджа “.

Основната цел на плана е повишение на здравния статус и качеството на живот на децата и обезпечаване на условия за рационално и уравновесено хранене през зимните месеци посредством образуване на столова, в която се предлага топъл обяд на възпитаници от І до ІV клас от фамилии в неравностойно обществено състояние, на сираци и на полусираци.

Дейностите по плана за поредна образователна година се осъществят в двете общински начални учебни заведения: Начално учебно заведение „ Васил Левски ”, с. Завой и Начално учебно заведение „ Св. Климент Охридски ”, с. Крумово. В образователните заведения, които нямат статут на средищни учебни заведения, се организира целодневна организация на образователния ден, която включва самоподготовка, занимания по ползи, проведен отдих и обедно хранене, като значим съставен елемент.

Чрез взаимния план на Община „ Тунджа ” с Областния съвет на БЧК – гр.Ямбол се обезпечава гратис здравословно обедно хранене на общо 88-ма възпитаници в неравностойно обществено състояние от двете общински учебни заведения в границите на 65 образователни дни в интервала от 1 декември 2022 година до 31 март 2023 година

Средствата, утвърдени от Общинския съвет „ Тунджа “ за съфинансиране на дейностите по плана от бюджета на Община „ Тунджа ” са в размер на общо до 16200 лева

Проектите „ Топъл обяд ” стартираха през 2009 година и потвърдиха своята успеваемост и резултатност през предходните години.

Чрез ученическите трапезарии се поддържат, както учениците, по този начин и техните фамилии. Реализират се ограничения за предварителна защита на отпадането на учениците от просветителната система.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР