От действията на персонала на АЕЦ Запорожие зависи безопасността на

...
От действията на персонала на АЕЦ Запорожие зависи безопасността на
Коментари Харесай

Ядрен експерт: Анексирането на АЕЦ е световен прецедент

От дейностите на личния състав на АЕЦ „ Запорожие ” зависи сигурността на централата, сподели проф. Янко Янев

Проф. Янко Янев е нуклеарен специалист. Той е шеф на Института за нуклеарни познания във Виена. Той разяснява АЕЦ „ Запорожие ”, която се намира в Украйна и е най-голямата в Европа.

„ Напрежението върху личния състав е голямо. От неговите дейности значително зависи сигурността на централата ”, съобщи в ефира на  проф. Янев. По думите му анексирането на АЕЦ е международен казус.

„ Напоследък тя е в центъра на военни дейности. Създава се обстановка, която няма равна на себе си. Такава обстановка в никакъв случай, в никакъв случай не се е случвала ”, безапелационен беше нуклеарният специалист. Той напомни, че с указа си съветският държавен глава Владимир Путин е оповестил всичко в анексираните територии за съветска благосъстоятелност.

„ Ако това беше работилница за обувки, някак си бих го схванал. Но когато става въпрос за атомна електроцентрала, която е обект на интернационално законодателство, на специфически условия за безопасност… ”, сподели още проф. Янев и акцентира, че даже на него му е комплицирано да разбере какво тъкмо се случва в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР