От “Демократична България са срещу облагодетелстването на “Лукойл. Това заяви

...
От “Демократична България са срещу облагодетелстването на “Лукойл. Това заяви
Коментари Харесай

Божидар Божанов за дерогацията: Винаги сме били срещу облагодетелстването на “Лукойл”

От “Демократична България ” са против облагодетелстването на “Лукойл ”. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов пред Българска национална телевизия по отношение на решението на ГЕРБ за внасяне на план на решение за премахването на дерогацията на “Лукойл ”.

“Ние от “Демократична България ” постоянно сме били за това да не се облагодетелства “Лукойл ”. Много от дълго време сме упорствали и страната да се върне контрола над пристанището в Росенец, и да бъде заменен представителя на страната в “Лукойл ”, тъй че това да понижава въздействието им и приключването на средства към Руската федерация, сигурно е нещо, което поддържаме ”. Така депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното управление Божидар Божанов коментира пред Българска национална телевизия решението на ГЕРБ да внесе план на решение за преустановяване на дерогацията на “Лукойл ”.

Относно това дали ПГ на Демократична България ще поддържа решението, в случай че крие риск от повдигане на цените на горивата, той разяснява:

“Както и при машините, мерим риск. Ако е 1%, на процедура заплаха няма. Ако е 70%, е различен въпрос. В тези елементи е значимо да не излизаме с бомбастични изказвания ”.

От Движение за права и свободи към този момент изявиха поддръжка за това.

Божанов увери, че не е допустимо манипулиране на машините

Временната комисия за сигурността на машините изслуша ютюбъра Станислав Цанов, който уточни, че е имал предпочитание да приготви видео за устройствата, след предизвестие от Алексей Петров да не визира тематиката. Да се извърши стрес тест на машините беше разисквано на съвещанието. Божанов разясни, че за провеждането на подобен тест няма време преди идните локални избори на 29 октомври.

Депутатът съобщи, че се е срещнал с данните на Министерство на регионалното развитие, от които излязоха на яве скандални регистрации по сегашен адрес, при които стотици хора живеят в полето или в една къща или апартамент.

“Този действителен проблем трансформира гласа на хората, които живеят там. Те получават едни пришълци, които не живеят действително там, и те избират кмет вместо тях ”, разяснява Божанов.

Той изясни, че съществува надзор – първо при регистрацията, а след това – шест месеца преди изборите.

“Хората, които вземат участие в този надзор, да се заемат съществено с тази инспекция, тъй като от време на време нещата наподобяват законни. Например представяме контракт за наем, единствено че дали е тествано, че наемодателят е притежателя на това място? ”, изясни депутатът и добави, че сега тези инспекции се вършат ръчно, само че в случай че има електронен указател, те ще могат да стават автоматизирано.

Той разясни, че при електронните предписания в случай че докторът е изписъл обещано лекарство, то фармацевтът по закон няма право да го размени.

“Електронната рецепта демонстрира дефицитите на процеса, които ги е имало и преди, само че са били заобикаляни. И на мен ми се е случвало фармацевт да ми каже, че няма това, което ми е предписано, и да отида в друга аптека. Но като го няма в три аптеки, вземаш сурогат ”, разяснява Божанов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР