От датата на стъпване в длъжност на служебното правителство няма

...
От датата на стъпване в длъжност на служебното правителство няма
Коментари Харесай

От министерство на енергетиката отговориха на ДБ за ВЕЦ Цанков камък

От датата на стъпване в служба на служебното държавно управление няма укрити повреди в електроенергийната система на България – индустриални мощности, преносна мрежа, системи и градски подстанции. Това сподели зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков по време на брифинг в Министерство на енергетиката.

Аварията на Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ е спешно и е стартират незабавно ремонт който не е планов. Ние в никакъв случай не сме прикривали този ремонт  – спешен, стартират е неотложно, работата е в ход. Изключването 85 мегавата от Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ по никакъв метод не въздейства на сигурността и целостта на енергийната система на България и естественото ползване на електрическа енергия, означи Божков.

По думите му повредата няма по какъв начин да повлияе на други електроцентрали, тъй като чашата на „ Цанков камък “ има задоволително размер да поеме водните количества, които не могат да бъдат осъществени.
Информация за повреди от 50 мегавата нагоре получавам на момента. Когато не въздействат директно на енергийната система и естественото ползване на електрическа енергия в България, те не се оповестяват, тъй като няма за какво да бъдат обявени. Те се компенсират с вторичното или третично контролиране. Това е манипулативна информация, която не оказва помощ нито за сигурността, нито за информираността на българския консуматор, сподели още зам.-министърът на енергетиката.

Според него има 80% възможност към 17 ноември обектът да се върне в употреба.

Причината за повредата е отделяне на табла от бързопадащ савак. Съоръжение, което защищава генераторите от разрушение при неочаквана повреда. Долната част се е откъснала заради неприятен изпълнение  – планката, с която е закрепена за главната структура не дава отговор на условията, посочи още Божков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР