От дълго време се борим за усвояването на терените на

...
От дълго време се борим за усвояването на терените на
Коментари Харесай

От старо военно поделение Горна Малина прави технологичен парк

От дълго време се борим за усвояването на терените на военно отделение с отпаднала нужда, което е трансферирано на общината. На тази територия планираме да развием софтуерен парк и демонстрационен център за новаторски планове. Там ще представяме преимуществата на пасивните къщи, разнообразни типове екологични отопления, осветяване на бъдещето, дребни модели на кръгова стопанска система, въобще всичко, което в идващите десетилетия ще стане всеобща процедура. Това сподели кметът на Горна Малина, Ангел Жиланов.

Целта ни е да създадем там нещо хубаво за хората от цялата страна, за младите, за които предвиждаме строителство на обучителен център, където да се срещат с специалности на бъдещето, с предстоящите нови посоки на стопанската система и т.н. Битката да осъществяваме този план продължава. Част от територията на някогашните казарми попада в " Натура 2000 ", за която също имаме хрумвания за осъществяване на велоалеи, конна база и други Ние желаеме да се развиваме като зелен оазис.

Жиланов засегна и тематиката, обвързвана с казуса с отпадъците. Той бе безапелационен, че всяка община би трябвало да ръководи своите боклуци. Той разясни, че общините Горна Малина и Елин Пелин имат общ план за отнасяне на битови боклуци. С реализацията плана ще се понижи доста количеството депонирани битови боклуци, като това ще става посредством разделно събиране, преработване и компостиране на зелени и биоразградими боклуци.

В умозаключение той разясни, че се плануват да бъде обезпечен спомагателен потенциал за авансово отнасяне на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и преработване, посредством компостиране на зелени и биоразградими боклуци с планиране, създаване и въвеждане в употреба на апаратура за авансово отнасяне и апаратура за компостиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР