От четири години музикантът Васил Георгиев, познат като Васко Кръпката,

...
От четири години музикантът Васил Георгиев, познат като Васко Кръпката,
Коментари Харесай

Васко Кръпката ще закрие март с двудневен джаз и блус фестивал в Благоевград

От четири години музикантът Васил Георгиев, прочут като Васко Кръпката, провежда джаз и блус фестивал в Благоевград. Музикалните акценти се трансформират всяка година - първо е повече блус, повече джаз, след това отново повече блус. Тази година фестивалът " Blagoevgrad Blues & Jazz " ще акцентира на джаза, като главните реализатори в двете вечери на 30 и 31 март ще са Милчо Левиев и Влатко Стефановски дружно с биг бенда на Българското национално радио.

Във фестивала тази година ще вземат присъединяване още Йълдъз Ибрахимова с Биг Бенд - Благоевград, Васко Кръпката. " Има и място за млади музиканти, като тази година ще забележим Лъчезар Кацарски, който е към момента възпитаник, само че има интерес към блуса ", сподели пред " Дневник " уредникът. По традиция и тази година ще има и посетител от чужбина - Кели Ръкър, който ще идва от Съединени американски щати с хармоника си.

Фестивалът се финансира от община Благоевград и е по концепция на журналистът от БНР - Благоевград Любима Бучинска. Тази година за пръв път събитието е с билети, като цената за един ден е 10 лв., а за два дни - 15 лв., като ще се състои в зала " Орфей " в парк " Македония ".

Онези фенове на блуса, които няма да имат опция да отидат до Благоевград, ще могат да чуят Кели Ръкър на 1 април на събитието " София блус джамборе ", който ще се състои в клуб City Stage (в подлеза на Националния замък на културата). Организатор още веднъж е Васко Кръпката, като с изключение на него присъединяване ще вземат и познати имена от софийската блус сцена - Камен Кацата, Delta roosters, " Подуене блус бенд " и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР