От БЛС предложиха лекарствата без рецепта да се продават и

...
От БЛС предложиха лекарствата без рецепта да се продават и
Коментари Харесай

БЛС предлага лекарства без рецепта да се продават и извън аптеките

От БЛС предложиха медикаментите без рецепта да се продават и отвън аптеките. Те желаеха държавното управление да одобри промени, с които да се позволи продажбата на такива лекарства в хранителни магазини, бензиностанции и други денонощни обекти.
„ Смятаме, че хората би трябвало имат по-лесен достъп до лекарства от първа нужда, както е в другите страни. Има цели области, в които няма денонощна аптека. Общините би трябвало да обезпечат човешки запас, с цел да има по какъв начин аптеките да работят. Темата беше повдигната предходната година в Народното събрание. Тогава обаче стана ясно, че това няма да може да стане, тъй като дребните аптеки нямат такива облаги. В последна сметка в опазването на здравето не всичко е бизнес. Ако би трябвало ще се разкрият общински аптеки”, сподели в ефира на „ Здравей, България” доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз.
По думите му от години в лечебните заведения в региони като Свищов и Шумен ситуацията е тежко. „ Коронавирусът просто обостри нещата. Много пъти съм казвал, че повече от 15 години няма районна политика за здравеопазване”, разясни Маджаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР