От близо половин век на 5 юни се отбелязва Световният

...
От близо половин век на 5 юни се отбелязва Световният
Коментари Харесай

Румен Радев: Успешните екологични политики са залог за устойчивото развитие на всяка държава

" От близо половин век на 5 юни се отбелязва Световният ден на околната среда. От тази година Програмата за околна среда на Организация на обединените нации слага начало на своя стратегически план „ Десетилетието на Организация на обединените нации за възобновяване на екосистемите “ (2021–2030 г.) – световна самодейност за възобновяване на връзката сред хората и природата. Укрепването на нашия контакт с природата има изключително значимо значение и за превъзмогване на обществените последствия от наложената поради пандемията изолираност. ". Това написа в профила си във фейсбук президентът Румен Радев.

" Успешните екологични политики са залог за устойчивото развиване на всяка страна и от всички нас зависи да изградим бъдеще за страната ни, в което младите българи да виждат вероятност за професионална и житейска реализация. Равновесието сред опазването на околната среда и икономическия напредък се гради с неизменност всеки ден и изисква целенасочена държавна политика. Днес имаме изключителния късмет да преустановим с общи старания варварската сеч на горите ни, да възстановим и съхраним българската природа за идващите генерации ", сподели президентът.

" Вярвам, че най-силното обръщение е посредством персоналния образец да въодушевяваме от ден на ден почитатели за построяването по-чисто и зелено бъдеще за децата на България. Да си пожелаем триумф! ", написа Радев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР