От Берое излязоха с официална позиция след баталните сцени на

...
От Берое излязоха с официална позиция след баталните сцени на
Коментари Харесай

Берое излезе с официална позиция след баталните сцени в Перник

От Берое излязоха с публична позиция след баталните подиуми на стадиона в Перник по време на срещата против Миньор от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. От „ зелено-белия “ клуб се възмутиха от отношението на домакинските последователи, които замеряха почитателите на заралии с камъни, дървета и всякакви други предмети, а след дуела изпочупиха колите на старозагорци.

Ето какво написаха от Берое:

Ръководството на ПФК „ Берое “ смята за належащо да излезе с публична позиция, по отношение на случилото се на вчерашния дуел с „ Миньор “ (Перник) от шампионата за Купата на България.

Организираното пътешестване на нашите почитатели за въпросния мач бе авансово оповестено и за него бяха известени съответните органи на реда. По време на целия път до Перник нашите последователи бяха съпровождани от патрулна кола на Министерство на вътрешните работи. По надлежния ред бе осведомен и Димитър Христов, който е специалист „ Връзка с последователите “ към БФС. Той бе предизвестен за нашите упования, че тези наши почитатели ще бъдат замеряни с камъни, което няма да бъде казус за този стадион.
Феновете и футболистите на „ Берое “, като едно цяло, бяха подготвили специфични тениски и транспарант, които показваха поддръжка за доброволците от Перник, помогнали за намирането на дребния Сашко. Всичко това приказва за отношението на нашия клуб към виновните хора от града. Ние имахме единствено положителни планове, макар упованията ни от домакинската аудитория, която нееднократно е демонстрирала своето отношение освен към нас.

Всичко това следва да покаже, че ние чакахме „ Миньор “ (Перник), като хазаин на мача и уредник на спортното събитие, да вземе нужните ограничения за попречване на всевъзможни опити за хулиганско и искрено нападателно държание по отношение на нас, осигурявайки задоволителен брой чиновници на реда. За страдание, това не се случи и всички станахме очевидци на тъкмо противоположното.

Още преди започване на дуела интензивно подкрепящите почитатели на „ Миньор “ направиха опит да стигнат до бранша за посетители и да нападат последователите на „ Берое “, които бяха на стадиона. В този миг ясно си пролича, че защитата за мача не е на нужното равнище и сигурно броят на представителите на Министерство на вътрешните работи не е задоволителен. Дори и в този миг нищо от организацията на мача не се промени.

Атакуването на гостуващата аудитория с камъни, дървета и всевъзможни подръчни средства в средата на второто полувреме бе кулминационната точка в тях.

За нас, последвалата реакция, която видяхме не съответстваше на равнището на дуела. Пропуските в организирането на мача ясно си проличаха и за нас това не е обикновено. Не е обикновено да се връщаме 30 години обратно и да толерираме принуждение по трибуните и отвън него. Не е обикновено изискванията на стадион в България да не дават отговор на нужните условия за сигурност, заложени в наредбите на БФС и Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

Ще разясняваме и последвалата обстановка, за която стана известно едвам след края на срещата. Когато почитателите на домакините видно, всеобщо и напълно целеустремено взеха да напущат стадиона десетина минути преди края на мача за всички трябваше да бъде ясно, че те не се прибират, с цел да гледат дуела сред Полша и Саудитска Арабия. Те просто отидоха и нанесоха гладко съществени вреди по колите на нашите почитатели, което за нас е посягане и към персоналната благосъстоятелност.

Настояваме съответните органи на БФС да вземат нужните дейности и наложат нужните наказания, които да дават отговор заслужено на случилото се преди, по време и след мача през вчерашния ден.

С такива дейности няма по какъв начин да върнем децата по трибуните и ПФК „ Берое “ за следващ път осъжда хулиганските прояви.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР