От българския футболен съюз публикуваха Наредбата за второто издание на

...
От българския футболен съюз публикуваха Наредбата за второто издание на
Коментари Харесай

Вижте формата на Първа лига за сезон 2017/18

От българския футболен съюз разгласиха Наредбата за второто издание на така наречен " Първа професионална лига ". Тя не се разграничава изключително от тази, която бе приложена предходната година, само че дано Ви напомним какъв тъкмо е форматът на шампионата в родния ни хайлайф.

 БФС пожела триумф на всички футболни тимове и се зарече да оказва помощ
БФС пожела триумф на всички футболни тимове и се зарече да оказва помощ

" Ксенофобията, манипулирането на мачове, хулиганството и омразата нямат място по футболните терени "

" Според Наредбата за шампионатите и шампионатите по футбол в системата на БФС за сезон 2017/2018 в първата фаза тимовете ще изиграят по два мача всеки против всеки на разменено посещение, т.е. в постоянния сезон още веднъж ще има 26 кръга. Във втората фаза на шампионата отборите ще запазят точковия си актив, като още веднъж ще бъдат разграничени на първа шестица и втора осмица. Класиралите се от първо до шесто място ще играят по две срещи всеки против всеки на разменено посещение, като след тяхното осъществяване ще се дефинира първенецът на България, който ще получи правото да взе участие в предварителните кръгове на Шампионската лига, подгласникът му и третият роден представител в Лига Европа.

Отборите, класирали се в постоянния сезон от 7-мо до 14-о място още веднъж ще оформят две групи. В Група " А " ще попаднат 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият в класирането след първата фаза. В Група " Б " ще са надлежно 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият. Тимовете от всяка една група ще играят по два мача на разменено посещение всеки против всеки. След изиграването на срещите от двете групи, според от крайното си класиране, клубовете се разделят на първи и втори поток. В първия поток попадат тимовете, които са заели първите две места в групите. Лидерът в Група " А " играе с втория в Група " Б ", а заелият второ място в Група " А " - с първия в Група " Б ". Крайните спечелили от двата конфликта се изправят един против различен във край от два мача на разменено посещение, като хазаин в срещата е тимът с по-ниско класиране от първата фаза на шампионата.

 Снимка 308255
Източник:

Победителят пък ще се изправи против тима от първата шестица, заел последното място, даващо право на присъединяване в Лига Европа за сезон 2018/2019. Четвъртият представител на България в европейските клубни шампионати ще бъде избран по системата на премахване в една среща, като хазаин в нея ще бъде тимът от първата шестица. Важно конкретизиране: при условия, че един от двата тима, класирали се за финала, завоюва шампионата за Купата на България (б.а.: както се получи с Ботев (Пловдив) предходната година), финалът не се организира, като другият тим се изправя непосредствено против съперника си от първата шестица.

Във втория поток заелият трето място в Група " А " играе с класиралия се на четвърто място в Група " Б ". Четвъртият в Група " А " пък се изправя против третия от Група " Б ". И тук се играе по системата на премахване в два мача, като хазаин в първия дуел е тимът с по-ниско класиране в групата си. Крайните спечелили се изправят един против различен във край от два мача на разменено посещение, като триумфиралият в конфликта резервира мястото си в Първа лига за сезон 2018/2019. Загубилият играе бараж за оцеляване с третия във Втора лига. Загубилите мачовете си пък се изправят един против различен в два мача на разменено посещение, като изгубилият непосредствено отпада във Втора лига. Победителят пък играе бараж с класиралия се на второ място във Втора лига. И двата баража се организират в една среща на безпристрастен терен, като алегоричен хазаин е тимът от по-горната група ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР