От Български възход“ са внесли проект на решение, с което

...
От Български възход“ са внесли проект на решение, с което
Коментари Харесай

“Български възход”: Да се гласува против всичко, предложено от Нидерландия в Съвета на ЕС

От „ Български напредък “ са внесли план на решение, с което Народното събрание да задължи българския министър-председател и министрите в границите на Съвета на Европейския съюз (ЕС) да гласоподават срещу всички оферти и начинания на Кралство Нидерландия.

Това ще бъде реципрочна мярка по отношение на голословните решения на държавното управление на Нидерландия за блокиране участието на България в Шенген.

Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ Български напредък “ Надежда Самарджиева.

“Единството на Европейски Съюз е сложено на карта ”, разяснява тя.
И добави, че двойните стандарти са неприемливи.
“В комплицираната геополитическа обстановка през днешния ден това решение е триумф за всички тези, които желаят по-слаб, по-разединен и по-колеблив Европейски съюз ”, означи Самарджиева.

Тя съобщи, че с огромно болшинство Народното събрание е подкрепил декларацията по отношение на присъединението ни към Шенген.

Самарджиева напомни също, че от няколко години европейските институции удостоверяват, че България е изпълнила критериите.
“Ако нидерландското държавно управление е право, за какво всички европейски институции ни поддържат ”, запита Самарджиева.
Тя акцентира, че когато има изказвания, че българската граница може да се премине против сумата от 50 евро, то това следва да бъде потвърдено.

„ Докато българските гранични служители на реда пазят с живота си границите на България и на Европейския съюз, хиляди мигранти много свободно минават средиземноморските шенгенски граници на съюза и съставляват главната маса от противозаконна миграция в Европа “, показва Самарджиева, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя обърна внимание, че зад „ унизителното решение “ на Нидерландия стоят и български политически неточности.

Депутатът означи беззъбата и угодническа позиция на наши политици.
Самарджиева запита къде е българското лоби в Европейския парламент и в парламентите на страните членки.
Според нея българският народ не следва да носи групова отговорност по въпроса с Шенген, а политиците следва да проявят единение в създалата се обстановка.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР