От български пациентски организация алармираха, че вече две години не

...
От български пациентски организация алармираха, че вече две години не
Коментари Харесай

Пациентски организации: Вече две години не достигат лекарства за лечение и терапии

От български пациентски организация сигнализираха, че към този момент две години не доближават медикаменти за лекуване и терапия на заболели, които всеки месец би трябвало да ги употребяват, с цел да поддържат своето здравословно положение, съобщи кореспондент на novini.bg.

Ваня Добрева, ръководител на Асоциация „ Хипофиза “ изясни, че персонално тя има рядко заболяване и би трябвало да приема до живот медикамент, само че доста постоянно той липсва в аптеките. „ Някои пациенти не могат с месеци да се снабдят с избрани медикаменти, което нарушава тяхното лекуване и има заплаха за живота им “, добави тя и разясни, че казусът е от две години.

Потърсена е информация по Закона за достъп до публичната информация от разнообразни институции като отговорите са били доста объркващи. В резултат на получената информация е открито, че има несъответстващ надзор от страна на ИАЛ – Изпълнителна организация „ Лекарства “. В момента нормативната уредба не е съвършена и тя още веднъж не се съблюдава, е станало още ясно.

По-голямата част от медикаментите се изнасят, а тук българските жители остават без лекуване, недоволстват от пациентските организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР