От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) категорично се обявиха

...
От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) категорично се обявиха
Коментари Харесай

Тодор Тагарев се видя в чудо! Хотелиери беснеят: Нужни са ни не военни бази, а яхтени пристанища!

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изрично се оповестиха против позицията на военния министър Тодор Тагарев за вероятно разполагане на военна база в акваторията на Черно море. Освен че е нарушавания на конвенцията от Монтрьо сходно деяние би било последният забит от страната гвоздей в ковчега на българския туризъм, изясняват от бизнеса.
„ От години от БХРА молим ръководещите, без значение кои са те сега, да успокоят политическите пристрастености и краткотрайните крамоли и вместо това да помислят за интереса на страната ни и за опциите за икономическо развиване. Безспорно туристическата промишленост е скритият стопански коз на страната. Секторът, макар проблемите, директно и индиректно способства за към 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт. В една прилежаща Гърция, с която непрекъснато сме принудени да се съпоставяме обаче този % е близо 40 на 100. Според БХРА българският туризъм има доста по-големи запаси, само че за това е нужна държавна политика и ръководещите да припознаят секторът като предпочитан “, се споделя в позицията.
От браншовата организация настояват, че политиците са им обещавали ограничения в поддръжка на туризма преди всеки избори, само че по-късно комфортно са забравяли обещанията си.
„ И за дребните деца е ясно, че там където има военни бази, има специфичен режим и развиването на ваканционния туризъм ще стане още по-трудно, в случай че не и невероятно. Нужни са ни не военни бази, а яхтени пристанища, с цел да развиваме туризма си “, споделят от БХРА.
Според тях резултатите от водената наоколо до страната ни война са забележими за туризма – намалели резервации, отвод от чартъри, неналичието на съответна реакция от институциите за това, че морето ни е чисто, а курортите ни оферират добра услуга на преференциална цена. „ В момента повече от всеки път този бизнес, който внася в хазната всяка година средства и работещите в бранша имат потребност от съответни ограничения от страна на страната “, допълват от БХРА.
Те оферират да вземем за пример да се договаря с европейските институции за специфични помощи за засегнатите поради близостта с военните дейности браншове и главно туристическия подобен. „ Необходими са работещи тласъци за привличане на повече български и непознати туристи – разширение и рационализиране, както и в действителност възнаграждение, на помощта от 35 евро за заета седалка в чартърните полети към родните курорти, само че и за идващите с различен тип превоз почиващи, ваучери за български туристи за здравна предварителна защита, за пост коронавирус лекуване “, разясняват от БХРА. И допълват, че има потребност от установяване на статута на националните курорти и решение на редицата проблеми в тях, които пречат на бизнеса – превоз, паркиране, звук, защита, поддържане на инфраструктурата, озеленяване, единна политика по застрояването, липса на реклама и така нататък
„ Вместо страната да предприеме съществени дейности за подкрепяне на бранша ние още веднъж желаеме да обслужим непознати ползи за сметка на вложителите в туризма.
От БХРА призоваваме за най-малко малко държавнически разсъдък, с цел да можем да работим и да плащаме заплатите на всички служители и министри, както сме го правили през последните десетилетия “, се споделя още в позицията на браншовата организация.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР