От Българската болнична асоциация искат от властта нов механизъм за

...
От Българската болнична асоциация искат от властта нов механизъм за
Коментари Харесай

ББА иска от властта нов механизъм за компенсиране цената на тока

От Българската болнична асоциация желаят от властта нов механизъм за компенсиране на цената на тока, както и нарастване цената на клиничната пътека. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на ББА Свилена Димитрова. 

Тя изясни, че няма спор, че за всички лечебни заведения въпросът за тока стои с всичка мощ. Болниците са сложени наедно в останалите участници на гражданския и търговски оборот, като лечебните заведения не се финансират по обичайния способ, уточни Димитрова. 
Българската болнична асоциация: Когато има потребност, кревати се откриват на всички места
Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има потребност, кревати се откриват на всички места и когато има нужда,...
Прочети повече
Още в предходния формат на ръководство било говорено за специфичен метод на финансиране на лечебните заведения. Би трябвало да има механизъм, който да компенсират цената на тока за лечебните заведения, настоя Свилена Димитрова.

По думите ѝ лечебните заведения са в особена функционалност и не могат да намерят друга отплата. Разликата в цената на тока няма от кое място да бъде буферирана, посочи Димитрова и добави, че прекъсването на плановия образец не значи прекъсването на активността на болничното заведение.

Тя разяснява, че всички лечебни заведения били наедно по време на пандемията, само че би трябвало да се откри самостоятелен метод за болничните заведения. Димитрова настоя за отплата, с цел да може лечебните заведения да поемат въздух и нарастване цените на клиничните пътеки, като се стартира първо от най-недофинансираните. Важно е да се подчертава, че при тази инфлация личният състав би трябвало да получава почтено заплащане, сподели още Димитрова. 

Според нея би трябвало да се направи сериозна финансова проверка.
Болничната асоциация настоя неимунизираните против Коронавирус да заплащат част от болничното си лекуване
Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разноските по лекуването си. Това ще изиска Българска болнична асоциаци...
Прочети повече
Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР