Oт Българската асоциация на морските капитани изпратиха писмо до премиера

...
Oт Българската асоциация на морските капитани изпратиха писмо до премиера
Коментари Харесай

Асоциацията на морските капитани иска помощ за освобождаване на българите от "Galaxy Leader"

Oт Българската асоциация на морските капитани изпратиха писмо до премиера Николай Денков и до министъра на външните работи Мария Габриел. Те показаха съществено безпокойствие за отвлечения транспортен съд " Galaxy Leader ", в който има и българи.

Според капитан Иван Цонев, ръководител на УС на Асоциацията на морските капитани повода за писмото е, че 10 дни няма никакви дейности по въпроса. " Очакваме да има някакви стъпки за решаването му. Мария Габриел би трябвало да се срещне с представители на Йемен. Да се повдигне въпроса дружно с нашите европейски и натовски сътрудници. Този проблем да бъде подложен на интернационално равнище и да се търси някакво решение. Трябва да се договаря с държавното управление, което владее Йемен и управлява бунтовниците. Защото Иран може да ги поддържа политически и финансово, само че мисля, че не с тях би трябвало да се водят договаряния ", разяснява той.

" Един от мотивите да повдигнем въпроса е, че съгласно нас политическите претенции са неизпълними и би трябвало да стартират договаряния, вследствие на което да се стигне до някакво компромисно решение, тъй че корабът и екипажът да бъдат освободени ", съобщи Цонев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР