От авиобазата в Крумово предупредиха, че при критични ситуации ще

...
От авиобазата в Крумово предупредиха, че при критични ситуации ще
Коментари Харесай

След Трагичната Катастрофа С Хеликоптер: Много Лоши Новини За България!

От авиобазата в Крумово предизвестиха, че при сериозни обстановки ще се наложи да разчитаме на избавителни екипи от Гърция и Македония, заяви bTV.

В Стара Кресна и Ощава още си спомнят със боязън за огромния пожар предишното лято. Тогава огънят опустоши хиляди декари гора, а няколко къщи изгоряха до основи. Хората гледали по какъв начин хеликоптери прелитат над селото, гасят и отново се връщат, с цел да пълнят вода от близкия водоем. Без тях ситуацията изглеждало неспасяемо.

" Аз мисля да има други хеликоптери, да не е единствено тоя, нужни са за такива сложни моменти, за избавяне ", сподели локалният гражданин Григор Павков.

А вертолетите Кугър не са оборудвани да гасят по въздух.

" Този вид вертолети не са изпълнявани такива задания - това значи, че летателният състав би трябвало да е квалифициран, с цел да можем да гасим, това е доста отдалечен стадий. Аз най-малко в околните година и половина - две, не виждам да е допустимо ", счита ген. Димитър Иванов, пълководец на 24 авиобаза Крумово.

Без помощ по въздуха гасенето на пожари ще е проблем.

" Хеликоптерът е скъп да направи едно разузнаване на пожара,защото оттова се вижда всичко, а когато местността е пресечена, ти нямаш визия за развиването на пожара и доста мъчно се дефинират фронтовете, по които би трябвало да се гаси ", съобщи Любомир Еленков, който е действен дежурен на София в пожарната.

Засега огнеборците ще разчитат единствено на високопроходимите машини.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР