От аптечната мрежа липсва широко разпространеното лекарство за хипертония -

...
От аптечната мрежа липсва широко разпространеното лекарство за хипертония -
Коментари Харесай

Лекарството Нифедипин липсва в аптечната мрежа



От аптечната мрежа липсва необятно публикуваното лекарство за хипертония - Нифедипин. За това алармира в ефира на „ Хоризонт за вас “ слушателка. Медикаментът е постоянно употребен и жизненонеобходим. Сигнал е подаден и към Министерството на здравеопазването.
В отговор на питане на „ Хоризонт “ от фирмата-производител осведомиха, че в резултат на взето корпоративно решение производството на Нифедипин е прекъснато. От Министерството на здравеопазването оповестиха, че притежателят на разрешението за приложимост на лекарствения артикул за високо кръвно е подал съобщение за непрекъснато прекратяване на продажбите. В аптечната мрежа има още 4 медикамента, позволени за приложимост, съдържащи същото интензивно вещество с записана цена, които могат да се употребяват за лекуване от пациентите. Здравната каса също реагира бързо на запитването на „ Хоризонт “: В листата за медикаменти за домашно лекуване, заплащани по Здравна каса, има включени 4 лекарствени продукта.

За назначение на терапия пациентите следва да се извърнат към лекуващия доктор, обобщават от Министерство на здравеопазването и НЗОК.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР