От Андрий ПерунЛВИВ, Украйна (Ройтерс) - Осемгодишният Роман Олексив се

...
От Андрий ПерунЛВИВ, Украйна (Ройтерс) - Осемгодишният Роман Олексив се
Коментари Харесай

Украинско момче, тежко обгорено при руска атака, се завръща на училище, музика и танци

От Андрий Перун

ЛВИВ, Украйна (Ройтерс) - Осемгодишният Роман Олексив се завръща на учебно заведение в западен украински град Лвов, още една стъпка в малко евентуалното възобновяване от животозастрашаващи изгаряния и шрапнели в главата, които той получи при съветска ракетна офанзива през юли предходната година.

Роман чакаше да види доктор с майка му, когато крилата ракета удари централния град Виница, в една от най-смъртоносните обособени офанзиви, откогато стартира пълномащабното навлизане в Украйна при започване на 2022 година

Тя беше измежду 28-те убити, до момента в който Роман пострада шрапнелни рани, счупена ръка и над 45% изгаряния от тялото. След като медиците в Лвов го стабилизираха, той беше изпратен в профилирано поделение по изгаряния в Дрезден, Германия, където прекара съвсем година, подлагайки се на повече от 30 интервенции.

Сега той се върна в Лвов и, до момента в който би трябвало да се връща постоянно в Дрезден за лекуване, Роман стартира да се връща към всекидневието благодарение на татко си Ярослав.

„ Не знаехм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР