От 8 февруари 2021г. УМБАЛ Александровска стартира програма ПостКовид, насочена

...
От 8 февруари 2021г. УМБАЛ Александровска стартира програма ПостКовид, насочена
Коментари Харесай

Александровска болница стартира ПостКовид програма от 8 февруари

От 8 февруари 2021г. УМБАЛ " Александровска " започва стратегия " ПостКовид ", ориентирана към пациенти, преболедували коронавирусната зараза, стана ясно през днешния ден на конференция в лечебното заведение с присъединяване на здравния министър - проф. Костадин Ангелов, проф. Борис Богов, изп. шеф на УМБАЛ " Александровска ", и Плумелина Мичева, изпълнителен шеф на Национален комплекс " Специализирани лечебни заведения за рехабилитация ", заяви Българска национална телевизия.

" Предвижда се в границите на Програмата пациентите да получат безвъзмездни прегледи, а при потребност и по-задълбочени проучвания, както и опция за престой в болница - при нужда от това, изясни проф. Богов. Всички, преболедували инфекцията и лекувани в която и да е болница, без значение дали инфекцията е минала без признаци, ще могат да се възползват от Програмата, която е безвъзмездна и включва прегледи и съвещания при разнообразни експерти на лечебното заведение, след авансово записан час.

Програмата ще се реализира взаимно с Национален комплекс " Специализирани лечебни заведения за рехабилитация ". " Желаещите да се възползват от опцията да посетят санаториум след консултация или лекуване в болница, би трябвало да бъдат ориентирани от персонален доктор с направление и етапна епикриза или посредством епикриза от болница ", посочи шефът на " Александровска ".

Пациентите ще могат да се възползват от 13 лечебни заведения за рехабилитация: Баните Смолян, Банкя, Баня Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие. По думите на проф. Богов 30 на 100 от преболедувалите се нуждаят от престой в болница за лекуване на в допълнение зародили затруднения, вследствие от Ковид инфекцията.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов изясни, че Програмата е основана, с цел да подкрепи тъкмо тези преболедували пациенти, които усещат дискомфорт след инфекцията, в това число когато това е в интерес на пациентите - в санаториуми за цялостна рехабилитация.

В рамките на престоя си там - посредством опциите на телемедицината - пациентите в санаториумите могат да бъдат проследявани онлайн от експертите на Александровска болница. До края на месеца следва да се посочи методът на финансиране на частта от Програмата за престой в санаториум, като е допустимо за задачата да бъде основана специфична клинична пътека, а другият вид е да се обезпечи финансиране посредством специфична Национална стратегия за коронавирус рехабилитация. Стойността на един леглоден е 85 лева, като е планувано курсът на лекуване да бъде 10 дни.

От 8.02.2021г. експерти от " Александровска " по пулмология, кардиология, нефрология, неврология, имунология и психиатрия ще преглеждат и съветват всеки пациент, записал час за безвъзмездна консултация на тел. 02/9230467. Прегледите ще се реализират от 8.30 до 16.30 всеки работен ден в Диагностичен кабинет на територията на Втори хирургичен блок. При нужда и при съществуване на индикации за това, на пациентите ще бъдат осъществени по-задълбочени проучвания и ще бъде назначена подобаваща терапия за лекуване на дълготрайните и широкоспектърни постКовид положения.

От началото на март 2020 година Александровска болница бе избрана със заповед на Министъра на опазването на здравето за болница от първа линия за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза. За интервала март - декември 2020г. през лечебното заведение са минали 3850 индивида с Covid-19, приетите в болница са 863, среднодневен престой - 20 дни, диагностика и съвещания при домашно лекуване са осъществени при повече от 5000 пациента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР