От 8.00 до 18.00 часа е работното време на медицинските

...
От 8.00 до 18.00 часа е работното време на медицинските
Коментари Харесай

Плажните реаниматори във Варна - със сертификати за професионално поведение при инциденти

От 8.00 до 18.00 часа е работното време на медицинските екипи, които обслужват медицинските пунктове на плажовете във Варна и околните курорти. Оказваната здравна помощ в пунктовете е изцяло безвъзмездна за потърпевшите на плажа, осведомят от общинското ДКЦ 1 “Света Клементина ”, които за 14-та поредна година обезпечават здравното обслужване на варненските плажове.

Екипите са формирани от 62-ма експерти, от които 12 лекари-реаниматори, двама фелдшери, 40 медицински сестри и 8 водачи на коли за спешна помощ. На тяхно разположение са три реанимобила, плюс два аварийни при потребност.

Екипите са към този момент непрекъснати, основно от експерти от варненските здравни заведения. Всички са минали обучителни курсове, проведени от Медицинския университет във Варна, с преподавател проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване – КАИЛ в Университетската болница „ Света Марина ”, и са получили документи за професионално държание при незабавни обстановки и водни произшествия, изясни шефът на ДКЦ 1 “Света Клементина ” доктор Иван Иванов.

Медицински пунктове има във Варна, Кабакум, курортите „ Златни пясъци “ и „ Св.св. Константин и Елена “, както и на плажа в кв. „ Аспарухово ”. Пунктовете там са главно ремонтирани от концесионерите, като тук-там се построени нови. Всички са оборудвани според условията на Наредбата за водно-спасителната активност, като оборудването и лекуването е за сметка на здравното заведение. На екипите са раздадени и мобилни телефони, с цел да поддържат непрекъсната връзка между тях. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР