От 7 часа тази сутрин България получава пълните количества азерски

...
От 7 часа тази сутрин България получава пълните количества азерски
Коментари Харесай

Азерски газ вече тече по тръбата с Гърция

От 7 часа тази заран България получава цялостните количества азерски газ по интерконектора с Гърция, разгласи пред Българска национална телевизия Деница Златева – изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “.

След стартирането на интерконектора препоръчаната цена на природния газ за октомври е 233.49 лева./мВтч, или близо 34 лева по-ниска от септемврийската. Предстои цената да бъде одобрена на съвещание на КЕВР през днешния ден. Договореното на ден количество газ, което ще постъпва по тръбата, е 29 000 мегавата.

„ Това събитие е в действителност голямо по значителност и за България, и за прилежащите ни страни, и за Европейски Съюз. Ние диверсифицираме както маршрутите, по този начин и източниците на доставка. Това събитие има забележим и действителен резултат върху българските консуматори, дава и глътка въздух във връзка с конкурентните цени, диверсифицирането на доставките. Най-важното за нас като сдружение е, че тази заран от 7 часа по интерконектора потече цялото количество азерски газ на контрактуваната цена “, сподели Деница Златева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР