От 6 до 8 Октомври ще се проведе петото поредно

...
От 6 до 8 Октомври ще се проведе петото поредно
Коментари Харесай

Задава се решаващ уикенд в българските даунхил серии


От 6 до 8 Октомври ще се организира петото следващо издание на „ Home Mountain Bike Cup ”.

Събитието се организира годишно в региона на Бай Кръстьо и Драгалевски въжен превоз, като всяка година провокира някой от най-хубавите родни колоездачи в оспорвана борба за призовите места.

Състезанието е решаващо за крайните резултати в Българските Даунхил Серии за 2017, които тази година включваха общо 5 кръга на 5 разнообразни местоположения. Домакини на сериите до този миг бяха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец, а точно Витоша ще дефинира първенците за годината.

Водач във краткотрайната класация е Стивиан Гатев при мъжете, следван единствено на 50 точки разлика от главния си конкурент за спечелването на купата – Росен Ковачев. При юношите преднина има Румен Белезирев, само че след него единствено на 20 точки разлика е двукратния народен първенец Йордан Анчев, което прави надпреварата още по забавно и решаващо за доста неща.

Близо 100 състезатели от цялата страна са записани за присъединяване досега, а всеки който желае да се включи в надпреварата може да го направи, като се записва авансово онлайн тук. Съботния ден, 7.10, ще бъде предназначен за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя, 8.10, ще се организира самото надпреварата.



По стратегия в 11:30 ще стартират квалификациите, а в 14:30 ще бъдат финалите. Покрай трасето има опция да се следят скоростните спускания на участниците, а уредниците подканят повече софиянци да се разходят в планината през уикенда и да споделят част от мощните страсти и адреналина.

Друга забавна част от програмата на “Home Mountain Bike Cup 2017 ” ще бъде обичайна галерия „ Най-добрите фрагменти на сезона “, която ще се организира в петък, 6.10, от 17:30 в клуб Switch /НДК под Моста на Влюбените/.

В нея ще се включат повече от 10 фотографи, съумели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично празненство за закриването на байк сезона. Входа е свободен и всички са поканени.

Повече за Българските Колоездачни Серии може да намерите на www.race-series.com
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР