От 6-7 хиляди до 16 хиляди лева чисто (след облагане

...
От 6-7 хиляди до 16 хиляди лева чисто (след облагане
Коментари Харесай

От 6 до 16 хиляди: Какви заплати получават топ мениджърите в България

От 6-7 хиляди до 16 хиляди лв. чисто (след облагане с данъци) месечно заплащане – по този начин варират заплатите на висшите мениджъри в България, демонстрира разбор на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА) към 2022 година Организацията, която следи трендовете на пазара на труда от позиция на лидерските позиции, отбелязва, че информацията не е представителна, само че е задоволителна, с цел да удостовери съществени заключения и трендове през последните две години.

Без изненада – най-високи са заплатите ръководителите в областта на софтуерните разработки и финансовия бранш. Начело са мениджърите на центрове за IT, аутсорсинг и споделени услуги, в това число в региона на финансите.

Месечните заплати на водачите на тези компании постоянно надминават равнища от 16 000 лв. на месец, след налози. “

Следващият в класацията е сегментът на комерсиалните компании, в който шефове и основни изпълнителни шефове приблизително получават към 14 000 лв. чисто на месец. На трето място по хонорари са заводските шефове и мениджъри, като тук ножицата е много необятна и приходът може да варира от 6-7 хиляди до 14 хиляди месечно.

От БЕСА акцентират забавна наклонност. Ролята на директор/мениджър на цех е една от най-търсените през последната година, като съгласно тях смяната се дължи на макроикономическата среда и геополитическата обстановка. „ Те доведоха да редица бизнес решения в посока преместване/разширяване на производства, съкращаване на веригите на доставка и заменяне на непознати ръководители с местни специалисти. Интересно в търсенето на тези функции е, че постоянно те са новосъздадени за организацията. “

Сериозен скок на междинното месечно заплащане се следи при финансовите функции, където заплатите доближават и от време на време надвишават 10 800 лв. чисто на месец. Според разбора тези позиции се затвърждават като стратегически значими за бизнеса, като изключително показателно за смисъла им е фактът, че

заплащането надскочи равнището на обичайно по-високите заплати на IT шефове “.

Отчетлив растеж през последната година се вижда и при възнагражденията на Търговските шефове, които постоянно изпреварват тези на HR шефовете. При тези функции заплащането се изравнява в период към 10 хиляди лв. нето. Необходимо е да се означи, че при Търговските функции основен детайл е бонусната част, обвързана с продажбите.

Маркетинг функциите, сходно на Финансовите, също се стартират да тежат от ден на ден, като фокусът пада върху по-стратегически умения, като, цифровизация. В яростно търсене на специалисти, които да споделят с нова публика – по нови канали и с нови послания – бизнесът с подготвеност заплаща хонорари към 9 200 лв. чисто на месец. Ножицата тук е по-тясна, означават от БЕСА.

Заплатите в сегмента Верига на доставки варират доста, само че междинните стойности остават относително ниски, на равнища от към 7 500 лева чиста месечна сума.
Бонуси за резултати
Освен възнагражденията, основен е бонусът за резултати. За множеството функционалностите към 20-25%, за лидерските функции 30-35%.

Своето значение резервират присъединяване в благосъстоятелност, пенсионно- или живото-застраховане и други придобивки с по-дългосрочен темперамент. Но все по-често, даже на тези равнища, са полемиките по отношение на еластичност на работното време, дълготрайност на почивката и фамилна грижа “, се показва в разбора.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинтоп мениджъри заплати IT промишленост цех Търговски шеф шефове ПоследниНай-четениПазар на труда 16 От 6 до 16 хиляди: Какви заплати получават топ мениджърите в България Индустрии 68 Syngenta пуска хибридна пшеница на полетата в Съединени американски щати Бюджет и финанси 484 Депутатите сътвориха цялостен безпорядък с минималната заплата Телекомуникации 88 Стартираха първите VoLTE услуги в роуминг от български телеком Любопитно 15422 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2546 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2183 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Компании 2138 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Всички новиниОще от Пазар на трудаВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР