От 50-годишна възраст нататък не е необичайно да имате проблеми

...
От 50-годишна възраст нататък не е необичайно да имате проблеми
Коментари Харесай

Симптоми на деменция, които не трябва да пренебрегвате

От 50-годишна възраст нататък не е извънредно да имате проблеми понякога да намерите вярната дума или да запомните къде оставяте нещата.

Но непрекъснатите усложнения с паметта, познанието и способността да се извършват ежедневни задания може да са признаци, че нещо по-сериозно се случва с мозъка на обичания човек.

Деменцията в действителност не е болест, съгласно клиниката Mayo. Това е общ термин за промени в мозъка, които предизвикват загуба на функционалност, която пречи на всекидневието.

За какво да внимавате?

Ето някои от предупредителните признаци, разпознати от специалисти по деменция и организации за психологично здраве:
 Учени: До 2050 година броят на страдащите от деменция може да се утрои Учени: До 2050 година броят на страдащите от деменция може да се утрои
Неврофизиолози стигнаха до заключението, че до края на XXI век три пъти повече хора ще страдат от сенилна деменция, в сравнение с в този момент. Тов...

• Трудности с ежедневните задания. Всеки прави неточности, само че на хората с деменция може да им е все по -трудно да вършат неща като да наблюдават месечните сметки или да следват рецепта, до момента в който готвят, споделя Асоциацията на Алцхаймер.

Също по този начин може да им е мъчно да се концентрират върху дилемите, да им отнеме доста повече време или да имат проблеми с довършването им.

• Повторение. Задаването на въпрос, чуването на отговора и по-късно повторение на същия въпрос 15 минути по -късно или разказването на една и съща история за скорошно събитие неведнъж са причина за безпокойствие.

• Проблеми в връзката. Наблюдавайте дали обичания ви човек има проблеми с включването в диалози или следването на логичността им, стопира ненадейно в средата на мисълта или се мъчи да мисли за думи или името на предметите.

• Да се изгуби. Хората с деменция могат да имат усложнения със зрителните и пространствени качества. Това може да се прояви в проблеми като загуба по време на шофиране.
 Наука: Коронавирусът води до затъпяване, а отводът от имунизация – до какво? Наука: Коронавирусът води до затъпяване, а отводът от имунизация – до какво?
" Тече огромно IQ проучване в Англия. Нарича се " The Great British Intelligence Test " и се провежда от BBC2 Horizon. Съгласно данн...

• Личностни промени. Близък човек, който стартира да се държи извънредно обезпокоително, комплицирано, ужасно или съмнително. Лесно се разстройва или губи интерес към действия и наподобява депресиран е причина за безпокойствие.

• Объркване по отношение на времето и мястото. Любимите хора, които не помнят къде се намират или не могат да си спомнят по какъв начин са попаднали там, би трябвало да провокират паника. Друг обезпокоителен знак е човек, който се дезориентира във времето - да вземем за пример, пита в петък дали е понеделник или вторник.

• Проблемно държание. Ако наподобява, че членът на вашето семейство има все по-лоша преценка, когато борави с пари или подценява поддържането и чистотата, обърнете внимание.

Някои хора, които имат загуба наизуст или имат усложнения с вниманието, езика на взимане на решения или разсъжденията, могат да са в положение, известно като леко когнитивно увреждане. Състоянието предизвиква видим спад, само че измененията са по -малко тежки, в сравнение с при деменция и човек към момента може да прави естествени ежедневни действия.

Хората с леко когнитивно увреждане са изложени на нараснал риск от развиване на деменция.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР