От 50 години човечеството не е стъпвало на Луната. Затова

...
От 50 години човечеството не е стъпвало на Луната. Затова
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Moonfall“

От 50 години човечеството не е стъпвало на Луната. Затова на 4 февруари Луната ще пристигна при нас в епичния екшън театър „ Moonfall “ на виртуозния занаятчия на катастрофични блокбастъри Роланд Емерих.

В най-амбициозния си план досега, режисьорът на международните шлагери „ Денят на независимостта ”, “След утрешния ден ” и “2012 ” ще води феновете на зрелищно киноприключение, в което носителката на „ Оскар “ Хали Бери ( Джон Уик 3, X-Мен ), Патрик Уилсън ( Пазителите , Аквамен ) и Джон Брадли ( Игра на тронове ) ще се насочат на рискова задача до нашия натурален сателит, който крие смъртоносна загадка.

Планът е елементарен: Спасяваме Луната. Спасяваме Земята.

В „ Moonfall “ мистериозна мощ изкарва Луната от орбита и я запраща към неминуем конфликт със Земята, което ще постави завършек на живота подобен, какъвто го познаваме. Джо Фоулър (Бери) – началник в НАСА и някогашен астронавт е уверена, че знае какъв е ключът за спасението ни, само че единствените хора, които ѝ имат вяра са остарелият ѝ сътрудник Брайън Харпър (Уилсън) и фенът на тайни теории К. С. Хаусман (Брадли).

Нетипичният екип рискува всичко и броени дни преди настъпването на световната злополука се насочва на обезверена невъзможна задача в космоса, единствено с цел да открие, че Луната не е това, което си мислим, че е…

Бомбастичен екшън, спиращи дъха подиуми на опустошение и зашеметяващи специфични резултати в композиция с дръзка история с доста тайнственост и провокиращи въображението детайли, както и с не дребна доза комизъм и симпатични герои, „ Moonfall “ е апотеоз в творчеството на известния с размаха и мащабите на своите филми Роланд Емерих, и ще сервира на феновете в кината преживяване, каквото единствено огромният екран може да предложи.

Режисьор на „ Moonfall “ е Роланд Емерих ( Старгейт, Денят на независимостта, След утрешния ден, 10 000 пр.н.е., 2012 ), който е и сценарист, наедно с Харалд Клозер ( 2012, 10 000 пр.н.е. ) и Спенсър Коен ( Extinction ). В функциите са Хали Бери, Патрик Уилсън, Джон Брадли, Майкъл Пеня, Чарли Плъмър, Кели Ю, Доналд Съдърланд и др.

  Участвайте тук  

Ще се надигнем против тъмната страна на Луната в “Moonfall “ от 4 февруари единствено в кината, IMAX и 4DX, а в дните до премиерата мъжкият портал © Мустак ви дава късмет да спечелите двоен кинобилет за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 4 февруари и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на кино лентата „ Moonfall “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса…

1. Въпреки че става въпрос за приказен филм, НАСА поддържат продукцията още през цялото време и дават скъпи препоръки на основателите по редица механически и галактически въпроси. На снимачната площадка ежедневно участва астронавт в качеството си на съветник.

2. Режисьорът на кино лентата Роланд Емерих е фамозен като майстора на катастрофичните блокбастъри . Режисирал е съвсем всеки подобен, за който се сещате, в това число, само че освен: „ Универсален боец “, „ Старгейт “, „ Денят на независимостта “, „ Годзила “, „ Патриотът “, „ След утрешния ден “, „ 10 000 пр.н.е. “, „ 2012 “, „ Превземането на Белия Дом “.

3. Харолд Клозер е композитор на всички филми на Роланд Емерих от „ Денят след утрешния ден “ (2004) насам, като се изключи „ Stonewall “ (2015). „ Moonfall “ бележи третия им взаимен план , в който Клозер влиза в ролята и на съсценарист – другите два са „ 10 000 пр.н.е. “ (2008) и „ 2012 “ (2009).

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

4. Роланд Емерих споделя, че в случай че има опция да снима продължение на „ Moonfall “, би развил историята в трилогия , като вторият филм ще завърши с отворен край, по сходство на „ Империята отвръща на удара “ (1980).

5. Основно ентусиазъм за кино лентата е любовта на Роланд Емерих към Луната още от ранна детска възраст в композиция с провокативната тайна доктрина, съгласно която нашият натурален сателит в действителност има неестествен генезис .

6. Голяма част от действието на Земята се развива в щата Колорадо , който основателите на кино лентата пресътворяват в павилион 3 на Grande Studios в Монреал, Kaнада. Изграждането на над 2 км от ландшафта на Колорадо лишава шест седмици.

7. Носителката на „ Оскар “ Хали Бери влиза в основната роля на ръководителя в НАСА Джосинда Фаулър. Тя разказва героинята си като „ изострен като бръснач разум. Жена, справяща се сносно в един, най-вече, мъжки свят “. Но както самата тя прибавя „ В НАСА няма жена, която е на сходна позиция, и която да не е доста умна, мощна и да има вярната оценка за себе си “ . По-любопитното е, че в началото ролята е била основана да бъде изиграна от мъж. И в тази връзка Бери споделя: „ Благодарности на Роланд да прегледа опцията това да е женски облик. И отново да има същото мощно въздействие върху сюжета и кино лентата “ .

8. Това е вторият филм, в който Патрик Уилсън и Роланд Емерих работят дружно . Предишният е „ Битката за Мидуей “ – филм, разказващ същинската история за една от най-значителните морски борби на Втората международна война.

9. Въпреки че е специалист по научнофантастичните и катастрофични филми, Роланд Емерих осъзнава, че този път се е захванал с нещо доста друго и характерно, тъй като става дума за Луната и по-конкретно – визията му за нейната неповторима метафизична конструкция . Затова, преди да напишат сюжета на кино лентата дружно с останалите сценаристи и научни консултанти, режисьорът Роби Баумгартнър и супервайзърът по образни резултати, се приготвят деликатно. „ Трябваше да напишем сюжета по този начин, че следвайки структурата и същността на Луната, да създадем рухването ѝ оптимално правдиво. Разговаряхме с редица учени, дали това може да се случи. Включително с академик от Лабораторията за реактивно придвижване към НАСА в Пасадена. И това, което той показа, беше извънредно забавно – в случай че в действителност Луната излезе отвън орбита, то тя ще премине от сферична в елипсовидна форма и ще става все по-малка и по-малка, до момента в който не се сблъска със Земята “ .

10. Действието на кино лентата се развива в интервал от три седмици, тъй че основателите му построяват галактика, в която Луната ще падне върху Земята точно в тази времева рамка . „ Създадох моята Луна с съвършена орбита и по-късно започнах да я „ разбърниквам “ , споделя супервайзърът по образни резултати Питър Травърс. „ Инжектирах я с маса, след което направих симулация, която изобразих. Трябваше да разберем какво може да инжектира Луната с цялата тази маса, тъй като нищо или никой във физическия свят не може да добави маса към физически обект “ .

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР