От 5 години БСП се опитва да постигне по-сериозна актуализация

...
От 5 години БСП се опитва да постигне по-сериозна актуализация
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Няма нищо по-важно в момента от актуализацията на бюджета

От 5 години Българска социалистическа партия се пробва да реализира по-сериозна актуализация на пенсиите и през днешния ден сме на крачка от това повече от 2,1 млн. наши съграждани да получат над 20% нарастване на размера на това заплащане за положения през годините труд “, съобщи в ефира на телевизия „ On AIR “ националният представител от Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз Борислав Гуцанов.

Той акцентира, че друга значима идея на Българска социалистическа партия, която е част от бюджета, е финансово подкрепяне на младите фамилии посредством увеличение на размера на необлагаемия приход. „ Планираме повишението му от 4500 лв. на 6000 лв. годишно. Това значи, че семейство с две деца ще може да икономисва по 100 лв. на месец, а дружно с безплатните ясли и детски градини, които към този момент са факт още веднъж по гледище на Българска социалистическа партия, сумата става към 200 лв.. Това е лява политика, която води до действително подкрепяне “, съобщи депутатът.

Социалистът подчертава и върху предишния на първо четене бюджет на ДОО мина и бюджета на НЗОК, с което 45 млн. лв. ще отидат в лечебните заведения.

„ Всички тези решения са от извънредно значение за българските жители и аз се надявам, че те ще бъдат подкрепени и на второ четене “, съобщи Гуцанов.

Депутатът от левицата беше безапелационен, че сега доста по-важно е да се гласоподава актуализацията на бюджета, а не да се ползват парламентарни трикове, които ще забавят този значим развой. „ Защото като подобен единствено мога да дефинира настояването на оставката на ръководителя на Народното събрание, за която аз персонално не намирам никакво съображение. Без причини беше и настояването за осъществяване на закрито съвещание по тематиката Северна Македония и аз се веселя, че то не беше признато, тъй като се видя, че няма нищо, което да сочи, че следва внасяне в Народното събрание на искане за смяна на позицията на България. За Българска социалистическа партия тя изрично е „ алена линия “, която ние няма да преминем “, сподели Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР