От 4 януари община Бяла Слатина стартира проект „Топъл обяд

...
От 4 януари община Бяла Слатина стартира проект „Топъл обяд
Коментари Харесай

В община Бяла Слатина стартира проект Топъл обяд в условията на пандемия /снимки/

От 4 януари община Бяла Слатина започва план „ Топъл обяд в изискванията на пандемия “, оповестиха от локалната администрация.
В плана са включени 1000 лица, наранени в най- висока степен от пандемията от COVID-19 и последствията от нея, и са затруднени да обезпечат сами прехраната си. Проектът е продължение на приключилия през месец декември план, по който топъл обяд са получавали 170 лица.
Настоящият план е по интервенция 3.1- „ Топъл обяд в изискванията на пандемия от COVID-19 “, по Оперативна програма за храни и/или главно материално подкрепяне, финансиран от Фонд за Европейско подкрепяне на най-нуждаещи се лица 2014-2020г.
Общата цел на плана е понижаване на бедността и указване на поддръжка на най-уязвимите поданици на територията на община Бяла Слатина, които заради беднотия и обществена изолираност са в усложнение сами да си обезпечат ежедневните потребности от храна, като се подкрепят с топъл обяд, както и да им бъдат предоставени съпътстващи ограничения в тяхна поддръжка, съобразени със характерните им потребности с оглед превъзмогване на главно материално лишаване в изискванията на изключителната пандемична обстановка подбудена от разпространяването на вируса COVID-19.
Основните целеви групи са лицата без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия, лица сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи, които нямат близки, които да им окажат поддръжка, както и лица обект на обществено подкрепяне, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР