От 23 до 25 април 2018 год. в Административен съд

...
От 23 до 25 април 2018 год. в Административен съд
Коментари Харесай

Посещение на съдии от Германия

От 23 до 25 април 2018 год. в Административен съд – Варна бяха на посещаване посетители - магистрати от Административния съд в гр. Аахен – Германия. Групата включваше заместител ръководителят на съда – арбитър Мариус Лемлер и съдиите – доктор Кристин Шварц, Астрид Ланге, Таня Люке и Лена Елизабет Гекле.

Финансираното на тяхното посещаване бе осъществено с посредничеството на Националния институт на правораздаването и обезпечено от Федералното министерството на правораздаването на Германия, като Административен съд – Варна е избор за обмена на магистрати от управлението на съда в гр. Аахен.

В програмата бяха включени визити и срещи на съдиите от Аахен в Административен съд – Варна, Окръжен съд и Районен съд – Варна. Ръководствата на съдилищата направиха презентация и разискаха спецификата на своята работа.

Председателят на Административен съд – Варна – арбитър Тинка Косева показа пред гостите българската правосъдна система и системата на административното правораздаване и съдилищата. На среща с магистратите от Административния съд гостите ги срещнаха със правосъдната система на Германия.

В останалите дни от визитата си петимата посетители - съдии имаха опция да участват на съвещания на административни каузи, обсъждани от арбитър Дарина Рачева – данъчни каузи, каузи по ЗОДОВ и ЗУСЕСИФ.

Интересна и богата беше културната стратегия на съдиите от Германия. Те се срещнаха при визитата си на Археологическия музей със основаването и развиването през вековете на нашия град, с неговото културно, икономическо и архитектурно израстване.

Силно усещане им направи разходката в Резиденция „ Евксиноград “ и дегустацията на виновност от нейните мазета. На снощната заключителна публична вечеря съумяха да се насладят и на усетите на българската кухня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР