От 23.01.2023 г. Община Севлиево изпълнява административен договор за предоставяне

...
От 23.01.2023 г. Община Севлиево изпълнява административен договор за предоставяне
Коментари Харесай

Община Севлиево успешно изпълнява проект Топъл обяд

От 23.01.2023 година Община Севлиево извършва административен контракт за даване на топъл обяд на нуждаещи се лица по Операция BG05SFPR003-1.001 „ Топъл обяд “, Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 - 2027, съфинансирана от Европейски обществен фонд плюс.

Конкретната цел на плана е справяне с материалните ограничения посредством даването на храни и/или главно материално подкрепяне на най-нуждаещите се лица, в това число децата и използване на съпътстващи ограничения, които подкрепят общественото им приобщаване.

До края на май са обхванати общо 115 лица от селата Агатово, Богатово, Бериево, Батошево, Градница, Горна Росица, Душевски колиби, Дамяново, Добромирка, Кормянско, Крамолин, Крушево, Ловнидол, Младен, Малък Вършец, Ряховците, Сенник, Хирево, Шумата и градСевлиево, които получават всекидневно в работните дни чорба, главно ядене, самун и веднъж седмично десерт.

„ Реализиране на съпътстващи ограничения “ е друга активност, която се извършва в допълнение към обезпечаването на топлия обяд, чиято цел е да подкрепи оправянето със общественото изключване и способства към изкореняването на бедността. Насочване към или даване на обществени и здравни услуги, в това число на психическа поддръжка, даване на съответната информация за обществени услуги, съвещания по отношение на ръководството на бюджета на семействата, уравновесено и здравословно хранене и други механизми за поддръжка са част от предоставените съпътстващи ограничения.

Проектът е на обща стойност 247 699,20 лева, с дълготрайност до 30.09.2025 година

Приемът на заявление за топъл обяд е непрекъснат и ще продължи до края на плана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР