От 21 декември до 03 януари включително, Българската агенция по

...
От 21 декември до 03 януари включително, Българската агенция по
Коментари Харесай

За безопасна трапеза: Засилени проверки на храните по празниците

От 21 декември до 03 януари в това число, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще прави засилени инспекции в цялата страна във връзка идните празници Коледа и Нова година, оповестиха от Агенцията.
Инспекторите във всички регионални дирекции ще ревизират предприятията за произвеждане, обектите за търговия на едро и дребно с храни, заведенията за публично хранене, пазарите и тържищата в цялата страна.
Целта на засиления надзор преди и по време на празниците е да се обезпечи сигурността на предлаганите храни, да се подсигурява сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предложение на артикули и хранителни артикули, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от недобросъвестни бизнес оператори, с цел да могат потребителите умерено да посрещнат празничните дни.
Активно ще се ревизират произходът, периодите на валидност и вярното предпазване на първични материали и храни, и тяхното етикетиране, прецизират от БАБХ. Ще се инспектира също сходството на обектите с условията на настоящото законодателство.
По време на инспекциите ще бъде обърнато особено внимание върху обезпечаването на подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, уреди за измиване и подсушаване на ръцете и потреблението от личния състав на уместно работно облекло, персонални защитни средства и дезинфектанти (биоциди) с потвърдено вирусоцидно или отчасти вирусоцидно деяние.
През всички празнични и почивни дни БАБХ обезпечава дежурни инспектори, които ще правят инспекции и по сигнали от консуматори.
Жалби и сигнали могат да се подават на Горещия телефон 0700 122 99, както и онлайн през платформата на уеб страницата на институцията (Начало - Горещ телефон - Подай сигнал/предложение/запитване онлайн).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР