От 2014 до 2023 г. Европейският съюз е осигурил 2,5

...
От 2014 до 2023 г. Европейският съюз е осигурил 2,5
Коментари Харесай

За 10 години ЕС е отделил 2.5 млрд. евро за спешна подкрепа на фермерите

От 2014 до 2023 година Европейският съюз е обезпечил 2,5 милиарда евро за незабавна поддръжка на европейските земеделци. Това сочи отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия.

Данните демонстрират, че земеделците в България, Полша, Румъния, Словакия и Унгария са получили общо 156,3 милиона евро предходната година от общата сума поради въздействието от вноса на селскостопански артикули от Украйна. Увеличаването на вноса от Украйна в страните от Европейски Съюз наоколо до украинската граница се отразява на локалните аграрни стопани, се показва в документа.

На някои места в Европейски Съюз спомагателният импорт докара до вътрешно свръхпредлагане, намаление на локалните цени или пренасищане на логистичните вериги, регистрира Европейска комисия. Допълва се, че на държавните управления в засегнатите страни от Европейски Съюз е било разрешено да дават държавна помощ, равна или двойно по-голяма от европейската.

Общо Европейска комисия е въвела 63 изключителни ограничения в поддръжка на европейските земеделци, наранени от слаба годишна продукция, ниски цени, увеличени индустриални разноски или прекратени вериги за доставки. Докладът бе показан в навечерието на предстоящото решение на комисията да предложи при нужда спомагателна поддръжка за земеделците в граничещите с Украйна страни от Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР