От 2 до 6 октомври 2017 год. Административен съд –

...
От 2 до 6 октомври 2017 год. Административен съд –
Коментари Харесай

Магистрати от Германия, Холандия и Полша гостуваха на Административния съд във Варна

От 2 до 6 октомври 2017 год. Административен съд – Варна бе приемаща институция по Програмата за продан на магистрати по линия на ЕМСО. Гости на съда бяха петима магистрати от Германия, Холандия и Полша.

Програмата на визитата започва с посещаване на съдиите от Европейски Съюз в Административен съд – Варна, малко показване от страна на управлението на съда на българската правосъдна система и системата на административното правораздаване и съдилищата. На среща с магистратите от съда гостите направиха къса презентация на правосъдните системи на своите страни. В останалите дни от визитата си петимата гости-съдии имаха опция да участват на съвещание на първоинстанционни данъчни каузи и на касационни каузи в Административен съд – Варна. Бяха им показани и отправените от Административен съд – Варна преюдициални запитвания до Съд на Европейския съюз и постановените по тях решения. Окръжен съд и Районен съд – Варна също бяха посетени от магистратите от Европейски Съюз. С интерес минаха срещите им в Митница – Варна и в Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Варна.

Както споделиха самите съдии от Европейски Съюз, незабравима ще остане за тях и културната стратегия от визитата им във Варна. Хаджи Ламбрин Сотиров им показа в музея „ Стара Варна “ историята на Варна в фотоси, а Георги Георгиев от Археологическия музей ги срещна със основаването и развиването през вековете на нашия град, с неговото културно, икономическо и архитектурно израстване. Петимата съдии съумяха да опитат и от благосъстоянието на усетите на националната ни кухня, както и да усетят ритъма на българските национални танци.
„ Много сме удовлетворени от визитата си. Варна е прелестен и гостолюбив град. Очакваме с неспокойствие да се завърнем още веднъж тук. “ – споделиха при отпътуването си съдиите от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР