От 1997 г. насам между феновете на Титаник“ на Джеймс

...
От 1997 г. насам между феновете на Титаник“ на Джеймс
Коментари Харесай

Джеймс Камерън направи проучване можеше ли Джак да се побере на сала на Роуз

От 1997 година насам сред почитателите на „ Титаник “ на Джеймс Камерън бушува яростен спор: Можеха ли Джак и Роуз да се поберат дружно на спонтанния сал от врата в последните подиуми на кино лентата?

„ Направихме научно проучване, с цел да изясним целият въпрос, да забием прът в сърцето му един път вечно и да се разбере “, споделя Камерън пред Toronto Sun, до момента в който промотира новия си филм „ Аватар: Пътят на водата “.

Във кино лентата, в случай че не сте го гледали, и Джак, и Роуз оцеляват при първичното поглъщане на кораба. Но до момента в който са в ледените води, единствено Роуз съумява да се качи на спонтанен сал, а Джак остава да се държи за него, до момента в който тялото му е във водата, което води до неговата гибел от хипотермия. Някои почитатели, в това число нашият непретенциозен длъжностен колектив, имат вяра, че и двамата биха могли да се поберат на сала и вероятно да оцелеят.

Както Камерън обаче споделя, той и неговият екип са провели „ криминалистичен разбор “ с „ специалист по хипотермия “, с цел да видят дали почитателите са прави. Те поставят датчици на каскадьори с почти същия размер като Кейт Уинслет, която играе Роуз, и Леонардо Ди Каприо, който играе Джак, слагат ги в ледени води и тестват разнообразни теории, с цел да видят дали и двамата биха могли да оживеят.

Проучването на Камерън не е единственото, което тества способността на Джак да оцелее при потъването на Титаник, макар че другите стигат до разнообразни изводи. Както оповестява Washington Post, епизод от 2012 година на „ Ловци на легенди “ откри, че Джак е можел да оцелее дружно с Роуз, в случай че се беше качил на сала. Домакините канят Камерън в шоуто и потвърждават, че двойката е можела да промени позицията си и да употребява избавителната жилетка на Роуз, с цел да оцелее.

„ Най-малкото биха били обхванати от естествени неща от вида на суматоха или просто голям стрес, който би ги предиздвикал да не разсъждават рационално “, изяснява пред Washington Post Гордън Гийсбрехт, професор по физиология на студения стрес в Университета на Манитоба в Канада. „ Ще ви дам един образец – за какво не можете да прочетете въпроса вярно, когато сте на изпит? Защото сте под стрес. “ И прибавя: „ Цялото нещо ми се коства толкоз неуместно. Не мога да допускам, че Камерън още се терзае от такива неща 25 години по-късно. “

Джеймс Камерън евентуално ще се съгласи. Отвъд физиката на последните моменти на Роуз и Джак, той е заявявал преди, че няма значение дали Джак е могъл да оцелее – героят е трябвало да почине в името на сюжета.

„ Сценарият споделя, че Джак умира. Той би трябвало да почине “, споделя Камерън в „ Ловци на легенди “ през 2012 година „ Така че може би сме се прецакали и дъската трябваше да е малко по-малка. Но пичът умира. “

Пред Variety, режисьорът прибавя: „ Но в случай че в действителност желаете да разкрием всички глупави причини, свързани със обстановката, дано се върнем още по-назад – можеше ли Ромео да е по-умен и да не приема отровата? Да. Възможно ли е да беше решил да не носи дребната си кама, ако Жулиета реши да се намушка с нея? Да, безусловно. Но по този начин се пропуща смисъла. “

Той повтаря тези мнения и пред Toronto Sun, като отбелязва: „ Джак трябваше да почине. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността. Любовта се мери със саможертвата. “

Документален филм за изследването, което потвърждава, че Джак не е могъл да оцелее при потъването на Титаник, ще излезе през февруари 2023 година, дружно с нова рилийз на кино лентата с увеличена 4K резолюция.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР