От 17 часа днес до 29 април се променя организацията

...
От 17 часа днес до 29 април се променя организацията
Коментари Харесай

Променят движението на АМ “Тракия“ заради ремонт

От 17 часа през днешния ден до 29 април се трансформира организацията на движение в посока Бургас сред 20-и и 21-и км на Автомагистрала „ Тракия “ за ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата.
Прочетете още
Трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София, а скоростта в сектора ще е понижена до 50 км/ч.

От АПИ приканват водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.

По време на ремонтните действия и за повишение на сигурността на придвижване в часове с натоварен трафик през почивните дни прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т краткотрайно ще се лимитира и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив.

В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите пътуващи в посока Пловдив ще се отбиват при 5-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел „ Вакарел “ – при 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “. В неделя ограничаването ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ и по напътствие на „ Пътна полиция “, може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на Автомагистрала „ Тракия “ ще се прави от „ АВТОМАГИСТРАЛИ “ ЕАД. Строително-монтажните работи са предоставени след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки през предходната година. Стойността на контракта е 792 хиляди лева с Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет.

Мостовото оборудване е с дължина 28.5 м и е в употреба от 1978 година В сектора от платното за Бургас пътната плоча е с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги има пукнатини. С главния ремонт на подлеза ще се усъвършенства експлоатационното положение и ще се подсигурява безвредното прекосяване на транспортните средства. Очаква се ремонтните действия да продължат по контракт 120 дни до месец юни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР