от 16 страници срещу 76-годишния Тръмп беше разсекретен във вторник,

...
от 16 страници срещу 76-годишния Тръмп беше разсекретен във вторник,
Коментари Харесай

Какви са обвиненията срещу Тръмп, ще влезе ли в затвора и може ли да стане президент

от 16 страници против 76-годишния Тръмп беше разкрит във вторник, когато той стана първият президент на Съединени американски щати в историята, на който са повдигнати обвинявания в закононарушение.

" Невинен съм ", сподели Тръмп от мястото си на съдията Хуан Мерчан по време на чуването в Наказателния съд в Манхатън.

В обвинителния акт се споделя, че тези заплащания са били част от по-широка скица за потулване на изказванията на дамите - порнозвездата Сторми Даниълс и модела на " Плейбой " Карън Макдугъл, че са правили секс с Тръмп, за историите им да не повлияят на възможностите му против демократката Хилари Клинтън на изборите през 2016 година

Прокурорите също по този начин обявиха, че другарски настроената към Тръмп издателска компания American Media Inc. е платила 30 000 $ на някогашен пазач на " Тръмп Тауър ", който твърдял, че разполага с история за това, че Тръмп е татко на извънбрачно дете.

И трите заплащания са част от хипотетичните старания на бившия президент и други лица, измежду които и тогавашният началник на AMI Дейвид Пекър, за " разкриване и заличаване " от август 2015 година до декември 2017 година, " с цел да се разпознава, закупи и потули отрицателна информация за него и да се покачат изборните му вероятности ", обявиха прокурорите.

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг съобщи, че всяко едно от погрешните изказвания в бизнес документите, които се отнасят до заплащането на Даниълс, е направено, с цел да се прикрият други закононарушения, свързани с изборите през 2016 година

Тези закононарушения включват нарушавания на изборното законодателство на щата Ню Йорк и погрешни изказвания пред данъчните управляващи, сподели той.

Отделно от това Доналд Тръмп е обект на наказателно следствие от Министерството на правораздаването и щатски прокурор в Джорджия за напъните му да обърне загубата си на изборите през 2020 година от Джо Байдън.

Министерството на правораздаването също по този начин ревизира Тръмп за опазване на държавни документи след напускането на Белия дом и за вероятно възпрепятстване на правораздаването.

И по този начин, главният въпрос е ще влезе ли Тръмп в пандиза, в случай че бъде приет за отговорен?

Най-вероятният резултат в края на този правосъден развой е санкция, само че има и възможност да бъде изпратен в пандиза.

Фалшифицирането на бизнес документи нормално се преследва като закононарушение.

Но всички обвинявания против Тръмп са от най-ниската категория закононарушения в Ню Йорк, за които се планува оптималната присъда от четири години затвор за всяко обвиняване.

Правни специалисти обаче споделят пред Би Би Си, че престоят зад решетките е малко евентуален.

Другият значим въпрос е може ли Тръмп към момента да се кандидатира за президент?

Отговорът е " да " - в конституцията на Съединени американски щати няма нищо, което да пречи на Тръмп да продължи предизборната си акция в този момент, когато му е повдигнато обвиняване.

Дори и да бъде вкаран в пандиза, теоретично той към момента може да се кандидатира за президент и да завоюва изборите.

Но има и на практика съображения. Продължителната правосъдна борба и правосъден развой ще бъдат съществено отклоняване от президентската акция - във времето и силата, както и в планирането на предизборните манифестации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР