Oт 14 февруари, понеделник, всички ученици от Старозагорската област се

...
Oт 14 февруари, понеделник, всички ученици от Старозагорската област се
Коментари Харесай

Всички ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 14 февруари

Oт 14 февруари, понеделник, всички възпитаници от Старозагорската област се връщат в учебно заведение и ще учат присъствено. Това беше решено през днешния ден по време на онлайн съвещание на Областния медицински съвет, оповестиха от пресцентъра на регионална администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30592
Основание за взимане на това решение са данните, които демонстрират невисок брой възпитаници с позитивни проби за ковид. Към 10 февруари са установени 90 болни възпитаници, заяви началникът на Регионалното ръководство по обучение Татяна Димитрова. Тя подсети, че при вероятно повишение на заболеваемостта в някое учебно заведение, шефовете имат право да изискат с отчет до министъра на образованието краткотрайно преустановяване на присъствените занимания.

Запълняемостта на леглата за коронавирус заболели в здравните заведения е 83 % за леки и приблизително тежки случаи и 48,6 на 100 в интензивните браншове. В Детската клиника в Стара Загора от 17 кревати 14 са заети, в Инфекциозната клиника се лекуват две деца, които са в устойчиво положение, заяви проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ " Проф. доктор Ст. Киркович ". Той добави, че общият брой на леглата за деца с ковид в болничното заведение сега е 27, само че при потребност могат да бъдат разкрити още.

На съвещанието бе решено също да отпадне ограничаването за работно време на заведенията до 22:00 ч. Те обаче ще работят с 50 на 100 от потенциала си и при съблюдаване на наложителните ограничения, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30592  Влезе в действие заповедта на Кирил Петков за зелен документ в постройката на Министерския съвет  Влезе в действие заповедта на Кирил Петков за зелен документ в постройката на Министерския съвет   Гръцкото държавно управление се ориентира към постепенна анулация на противоепидемичните ограничения до март Гръцкото държавно управление се ориентира към постепенна анулация на противоепидемичните ограничения до март  Северна Македония договаря с Pfizer за лекарството им против Коронавирус Северна Македония договаря с Pfizer за лекарството им против COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР