От 12 декември временният имунизационен център във Военномедицинска академия (ВМА)

...
От 12 декември временният имунизационен център във Военномедицинска академия (ВМА)
Коментари Харесай

Временният имунизационен център във ВМА преустановява своята дейност

От 12 декември краткотрайният имунизационен център във Военномедицинска академия (ВМА) прекратява своята активност, оповестиха от болничното заведение.

Причината за това е следената наклонност за понижен брой на искащите за имунизиране, оповестиха от болничното заведение.

" Във връзка с следената обаче наклонност за понижен брой на искащите лица за имунизиране и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в осъществяване на задания от националното опазване на здравето и по здравното обезпечаване на Въоръжените сили на Република България ‼️ От 12.12.2022 Г. (понеделник) краткотрайният имунизационен център във ВМА прекратява своята активност ", оповестяват от болничното заведение.

Създадена е организация при нужда от имунизации против COVID-19 на военнослужещи и цивилни чиновници от Министерството на защитата и Българската войска това да става навреме от експертите от Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се реализират имунизации против други инфекциозни болести.

От края на 2020 година досега над 180 000 дози от имунизациите против COVID-19 са сложени във имунизационните пунктове във всички военни лечебни заведения в България. Близо 160 000 са направените имунизации единствено в столичната ВМА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР