От 11 май местният парламент забрани движението на коли по

...
От 11 май местният парламент забрани движението на коли по
Коментари Харесай

ГЕРБ - Варна: Лицемерието на защитниците на Морската градина - ДБ и БСП - отново лъсна


От 11 май локалният парламент забрани придвижването на коли по алеите в Морската градина

„ Лицемерието на провъзгласилите се за бранители на Морската градина още веднъж лъсна. На вчерашната сесия на Общински съвет беше комплициран край  на мафиотско– партийната сага, в която Демократична България и Българска социалистическа партия, а към този момент и Промяната, бяха сякаш срещу трафика на коли в него, само че с нокти и зъби браниха през годините ползите на притежателите на парцели и бизнеса, обвързван с тях “.

Със свое решение от 11 май локалният парламент забрани придвижването на коли по алеите в Морската градина, против което гласоподаваха общинските съветници от Демократична България и Българска социалистическа партия.

Това припомниха на конференция ръководителят на Общински съвет на Варна Тодор Балабанов и общинският консултант от групата на ГЕРБ Марица Гърдева, оповестяват от локалната конструкция. 

Изпълнението на решението влиза в действие неотложно, като актът подхожда на правосъдната процедура до момента и всеки опит за обжалване, за какъвто дадоха индикации от Демократична България, няма да успее на юридическия терен, беше безапелационен Тодор Балабанов. Председателят на Общински съвет уточни взетите решения на вчерашното съвещания на локалния парламент, които популистите от Демократична България нарекоха „ скандални ”. Одобрени са финансовите планове, които ще играят ролята на общински бюджет при изискване че за втора година и към този момент пети месец няма признат републикански бюджет. Гарантирани са най-важните сфери освен това с повече средства – просвета, опазване на здравето, спорт и обучение. Гласувано е решение за закупуване на нова урологична рентгенова инсталация, за ремонт на операционните зали в Клиниката по урология в МБАЛ „ Св.Анна ”, АГ Болница ще получи финансиране за фотоволтаична апаратура, утвърдено е строителството на пристройка за две яслени групи към детска ясла „ Роза ” за 50 деца в регион Приморски.

Варна ще има нов парк в Галата на мястото на остаряло бунище, което млади запалянковци са преобразили, залесили и социализирали. Ще има монумент на военачалник Иван Колев, а ФК „ Тополи ” – собствен стадион. Общински съвет даде единодушие Варна да кандидатства с три плана за финансиране по ПВУ на ограничения за енергийна успеваемост на постройките на районното кметство на „ Владислав Варненчик ”, на НЧ „ Христо Ботев 1928 ” и Спортен комплекс „ Локомотив ”.

За ДБ/ПП-Варна, които се упражняват с конференции за Пловдивския панаир, ще напомним, че апортът с акциите в „ Пълдин туринвест ” е взет със законно решение на Общински съвет Варна от 2021 година, доказано и по правосъден ред.

Настояването Община Варна да върне акциите в панаира на страната е можело да се случи, до момента в който Демократична България управляваше в коалиция с Българска социалистическа партия и Промяната и единствено преди по-малко от година министър на стопанската система беше Корнелия Нинова. А по нейно време като зам.-министър на стопанската система и представител на борда на панаира при държавното управление на Сергей Станишев, беше осъществена приватизацията и страната изгуби мажоритарния си дял в панаира. ГЕРБ нито са давали, продавали или приватизирали. Общински съвет пази ползите на града и на варненци, споделиха още Тодор Балабанов и Марица Гърдева, представени от пресцентъра на партията във Варна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР