От 11 до 15.11.2018г. работна група учители от ОУ Стоян

...
От 11 до 15.11.2018г. работна група учители от ОУ Стоян
Коментари Харесай

Транснационална среща по програма „Eразъм+“

От 11 до 15.11.2018г. работна група учители от ОУ „ Стоян Михайловски “ – Варна участваха в транснационална среща по план „ Иновативни междупредметни уроци “ контракт № 2017-1-RO01-KA219-037065_2 по стратегия „ Еразъм+ “, основна активност (КД2) „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики ”, финансиран от Център за развиване на човешките запаси, която се организира в гр. Шауляй – Литва.

Гостите бяха приветствани от шефа на учебното заведение, от учителския колектив и от представител на инспектората в града. Бе изнесена богата стратегия на британски език от учениците в учебното заведение.

Всяка страна показа направен ъгъл на плана - с флага на страните сътрудници и материали, представящи страната. Представени бяха резултатите от анкетата, извършена от екипа на ОУ „ Стоян Михайловски “, целяща да разпознава настройките и упованията на страните-участници по отношение на достиженията на плана през първата година от неговото осъществяване. Най-голям % от интервюираните правят оценка цялостното достижение на плана с най-високата оценка. Готовността на учениците и техните родители за присъединяване в дейностите по плана е оценена също с най-високия индикатор. На въпроса „ Колко е известен нашият план във вашия квартал? “ интервюираните показват още веднъж доста висок индикатор. Като важен резултат от работата по плана участниците показват познаването на новите трендове в областта на образованието, развиването на креативния капацитет за нововъведения, опцията за обмяна на положителни педагогичен практики.

Обсъдени бяха идни действия за втората година от плана.
В столицата Вилнюс разгледахме локалните забележителности – катедралата Св. Анна, Президенството и Стария град, който е част от международното завещание на Юнеско. Посетихме гр. Тракай и културно-исторически обекти, свързани с историята на Литва.

Участието ни в тази среща ни даде опция да изпълним заплануваните действия досега, да обменим опит с учители от другите екипи и да се докоснем до културата и бита на Литва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР