От 11 декември влиза в сила новият график за движение

...
От 11 декември влиза в сила новият график за движение
Коментари Харесай

От утре влиза в сила зимното разписание на БДЖ

От 11 декември влиза в действие новият график за придвижване на влаковете на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД.

В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване, а за възстановяване на обслужването са обезпечени комфортни връзки сред влаковете с благоприятни условия за пътешестване сред повече обитаеми места, оповестяват от БДЖ.

През идната година ще се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги.

Превозът на пасажери ще се прави с общо 575 влака, от които 86 бързи влака (6 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 127 пътнически влака и 362 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

С новото разписание ще бъдат въведени няколко основни усъвършенствания в разнообразни райони, като ще бъде продължен маршрутът на утринния трен от Кърджали за Димитровград, който към този момент ще пътува до Пловдив и следобяд назад от Пловдив за Кърджали.

Удължава се маршрута и на утринния трен от Велинград до Септември, който към този момент ще отпътува от гара Аврамово за възстановяване на обслужването във високопланинския район.

Ще бъде възобновено придвижването и на дневния трен по теснолинейката от Септември за Велинград и Аврамово, който ще има комфортни връзки от и за София, Пловдив, Пазарджик и други. Нови два районни влака ще пътуват сред Самуил и Исперих, посредством които ще се даде опция за комфортно вечерно пътешестване от посоки Русе, Варна и други до общинския център Исперих.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през идващия летен сезон е планувано да се движат нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

С новия график е планувано придвижването и на 14 интернационалните бързи влака (2 от тях ще се движат единствено през летния сезон).

Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Турция с нощния трен по маршрут София - Халкали - София, както и директните вагони сред Букурещ и Халкали, влаковете сред България и Сърбия с пътешестване сред София и първия граничен град Димитровград на територията на Сърбия, както и влаковете сред България и Румъния посредством интернационалната връзка по направлението София - Букурещ със утринния трен София - Варна с директни вагони за Русе и следобедния трен Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ.

През летния интервал е планувано да пътува и пряк вагон по направлението Варна - Горна Оряховица - Букурещ - Горна Оряховица - Варна. Другата опция за интернационална връзка сред България и Румъния е по направлението София - Крайова, която се реализира в гара Видин със утринния трен София - Видин и обедния Видин - София.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР