От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски

...
От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски
Коментари Харесай

Софийският международен литературен фестивал ще бъде изцяло онлайн

От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал ще се включат над 60 участници от 9 страни, оповестиха уредниците на фестивала, представени от БГНЕС.
в страната тази година ще се организира напълно онлайн. Макар да няма аудитория онлайн, Литературният фестивал в действителност ще бъде сниман и предаван в действително време в неговата Фейсбук страница, където всеки ще може да зададе своите въпроси към създателите.
 Софийският интернационален книжовен фестивал с онлайн издание през декември Софийският интернационален книжовен фестивал с онлайн издание през декември
Осмото издание на едно от най-големите литературни събития в страната – Софийски интернационален книжовен фестивал ще бъде напълно...
Писателите, които вземат участие в Международната стратегия, ще се включват онлайн, а всички български създатели, преводачи, модератори и теоретици ще участват в особено основаното студио, където ще се организира събитието. Негов водещ ще бъде Надежда Московска.
Участията на задгранични посетители ще бъдат с превод на български език, а в YouTube канала на фестивала, с изключение на цялата стратегия, ще бъдат качени записи на събитията, извършени на британски и френски език без превод.
След края на Литературния фестивал ще бъде изработен и плейлист в Spotify, където всички диалози ще бъдат налични.
Въпреки компликациите, тазгодишното издание дава и доста благоприятни условия: с изключение на гласовете от разнообразни точки на света, за първи път събитието няма да е само софийско, тъй като ще може да се гледа безусловно отвред. Всички съществени и типични формати на фестивала са непокътнати.
 Софийски Международен Литературен Фестивал за деца и младежи за втора година с интензивна стратегия и разнородни посетители Софийски Международен Литературен Фестивал за деца и младежи за втора година с интензивна стратегия и разнородни посетители
Форумът се открива на 28.05. и ще продължи до 02.06. Между 28.05. и 02.06. за втора година в София ще се организира Софийски интернационален...
Международната стратегия на фестивала няма да бъде отдадена на характерен географски или езиков фокус. Във всички събития тази година ще бъде вписана тематиката за бъдещето, за въобразяване на продължението, на нашето нататък.
Началото на фестивала ще сложи френският публицист Жан-Пол Дюбоа, притежател на премията „ Гонкур “ за 2019 година (10 декември | 16:00). „ Ако романите на Дюбоа бяха преведени на британски език, статутът му във Франция щеше да е съпоставим с този на Джон Ървинг и Уилям Бойд “, споделя президентът на академията Гонкур Бернар Пиво.
В първия ден ще бъдат срещите и с още двама – от Нидерландия ще се включи и писателката Естер Херитсен (18:30 ч.), а незабавно след нея ще бъде присъединяване на английския публицист и есеист Салман Рушди (20:00 ч.). В идващите дни до 13 декември ни чакат срещи с квебекския публицист Жил Жобидон (11 декември | 18:30 ч.), англоезичната писателка Капка Касабова (11 декември | 20:00 ч.), финландската авторка Селя Ахава (12 декември | 14:00 ч.), английския публицист Крис Клийв (12 декември | 20:00 ч.) и двамата израелски създатели Ешкол Нево (13 декември | 13:00 ч.) и Етгар Керет (13 декември | 18:00 ч.).
Както всяка година, преобладаваща и значима част от програмата на фестивала е отдадена на българската литература. Част от тематичните Срещи с писатели ще бъдат създателите Надежда Радулова (10 декември | 17:00 ч.), Момчил Николов, Русана Бърдарска, Яница Радева (12 декември | 11:00 ч.), Николай Грозни, Ксения Банович, Светлозар Желев (12 декември | 15:30 ч.), Георги Господинов (12 декември | 18:30 ч.), Георги Тенев (12 декември | 21:30 ч.), Антония Апостолова, Зорница Гъркова, и Любов Кронева (13 декември | 11:30 ч.).
 Започва шестото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал Започва шестото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал
На 11 декември стартира шестият „ Софийски интернационален книжовен фестивал “. Дните до 16 декември ще включват срещи с писат...
„ Поезия и музика “ ще е заключителното събитие на осмия Софийски интернационален книжовен фестивал (13 декември | 20:00 ч.). Част от него ще е осъществяването онлайн на аудиосборника от къси разкази и лирика в прозаичност „ Нищо няма да ти се случи “ на Светослав Тодоров, с присъединяване на актрисата Ина Добрева и композитора Стоимен Стоянов (Nocktern и Them Frequencies). Ще чуем и поезията на Александър Байтошев, Георги Гаврилов, Габриела Манова, Наталия Иванова и Рене Карабаш, прочетена от своите създатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР