От 10:00 днес стартира специализирана операция по метода широкообхватен контрол

...
От 10:00 днес стартира специализирана операция по метода широкообхватен контрол
Коментари Харесай

МВР с подробности за акцията на АМ Тракия

От 10:00 през днешния ден започва профилирана интервенция по метода " широкообхватен надзор " в региона на 155 км, посока Бургас, на Автомагистрала „ Тракия ” край Пловдив. От началото й до този миг са тествани близо 20 рейса и тежкотоварни автомобила, като не са открити никакви нарушавания. Това съобщи шеф бранш " Пътна полиция " гл. контрольор Йордан Милушев.

Припомняме, че инспекциите са  насочени към товарните коли и рейсовете, като се реализират взаимно от екипи на Пътна полиция към ОДМВР-Пловдив, Областно пътно ръководство, ИА Автомобилна администрация, АПИ и Агенция Митници.  Ще се вземе под внимание за съществуване на винетни такси, транспорт на рискови артикули. Служителите на полицията ревизират също по този начин и за дееспособност  на водачите и съществуването на всички нужни документи, всеки от тях ще бъде тестван за приложимост на алкохол.

„ Провеждаме профилирана интервенция разпоредена от министъра на вътрешните работи. Причината за провеждането й е за осъществяване на Националната тактика за пътна сигурност – 2021- 2030 година.  Разпределихме инспекциите, които ще правим. Днес можем да забележим на място и един инсталиран кантар,  който се оперира от представителите на АПИ. Този кантар мери натоварването на  всяка Оценка за съвместимост на товарния автомобил. До момента са тествани 7 товарни автомобила и няма открити претоварвания ”, разяснява още Йордан Милушев, представен от

Началникът на " Пътна полиция " изложи статистика, от която излиза наяве, че за миналата година от 802 произшествия  102 са с присъединяване на тежкотоварни коли, като 4 водачи са умряли, а 108 са били ранени. Стана ясно още, че от началото на годината са зародили 337 произшествия от тях 37 са с присъединяване на товарни коли и рейсове, като 2- ма от водачите са починали, а 44 са били ранени.

По думите му това е първата акция в Пловдив, която е с одобрен е график до декември месец. Определени са 6 дати за сходна интервенция, като местата са авансово избрани, тъй че да се обзет и прилежащите на автомагистралата пътища. 

„ Ако се натъкнем на мигранти, ще вземем нужните ограничения. Тук има задоволително полицейски чиновници, които могат да реагират според ситуацията ”, съобщи Милушев.

Той разяснява и засиления трафик по Автомагистрала „ Тракия ” през последните дни, като обясни, че целият разполагаем състав на Пътна полиция е включен в обезпечаване на сигурността на придвижването. Екипите ще реализират „ линеен надзор ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР