От 1 юни се въвеждат новите образци на експертите решение

...
От 1 юни се въвеждат новите образци на експертите решение
Коментари Харесай

Доц. Мавров: Системата ще навакса със забавените ТЕЛК-решения

От 1 юни се вкарват новите мостри на специалистите решение на ТЕЛК и НЕЛК, а лекарските комисии ще бъда свързани и с Агенцията за хора с увреждания. Това сподели пред Българска национална телевизия през вчерашния ден началникът на кабинета на здравния министър и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК доцент Момчил Мавров.

„ Надяваме се напълно скоро да има цялостна електронизация в ТЕЛК-овете в системата на здравна експертиза. Това е относително муден развой, само че вършим всичко допустимо да се случи по-бързо “, сподели той.

По думите на доцент Мавров системата ще навакса със забавени ТЕЛК-решения и ще реши казуса с протакането на преписките и прехвърлянето им сред ТЕЛК и НЕЛК. „ Тези проблеми ще бъдат решени с някои ограничения, в това число и с измененията в правилника за Устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки. Тези промени предстоят сега, завършва публичното разискване на измененията, ще има народен съвет за тристранно съдействие, на който ще бъдат разисквани и се надяваме да улесним доста достъпа на жителите до тези услуги. Те към този момент ще бъдат уведомявани за всяко съвещание на ТЕЛК, на който се преглежда техния случай, както и ще получават електронни вести за направените ТЕЛК-ови решения “, сподели той.

Доц. Мавров добави, че хората към този момент могат електронно да подават своите заявки заявления за освидетелстване и преосвидетелстване, както и съответните посоки за ориентиране към ТЕЛК. По същия метод – електронно – се подават към този момент и самите медицински посоки, издавани от общопрактикуващите лекари, и медицинските протоколи от лекарските консултативни комисии, посочи той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР