От 1 януари 2025 г. децата във Флорида на възраст

...
От 1 януари 2025 г. децата във Флорида на възраст
Коментари Харесай

Щатът Флорида забрани на непълнолетните да използват социални медии

От 1 януари 2025 година децата във Флорида на възраст под 14 години към този момент няма да могат да основават сметки в обществени медии според нов закон, подписан от губернатора Рон ДеСантис в понеделник (25 март), седмици откакто той наложи несъгласие на по-рестриктивно предложение, съобщи Forbes .

Платформите за обществени медии би трябвало да изтрият съществуващите сметки на деца под 14 години според новия закон (HB3) - макар че притежателите на сметки ще имат 90 дни да оспорят прекратяването, съгласно текста на закона.

Децата на възраст 14 и 15 години могат да основават сметки в обществените медии със единодушието на родителите - основен съставен елемент, който липсваше в мярката(HB1), на която ДеСантис наложи несъгласие.

Законопроектът не показва кои платформи ще бъдат наранени от законодателството, само че дефинира критерии за платформите на обществените медии, в това число опцията потребителите да преглеждат наличието или активността на други лица, персонализирани логаритми и " пристрастяващи функционалности ", като " безпределно приплъзване " и push известия.

Освен това се изисква инспекция на възрастта за уеб страници, които " умишлено или съзнателно " създават наличие или съдържат " забележителна част от материали ", нездравословни за консуматори под 18 години, като да вземем за пример нецензурен или полово ориентирани уеб сайтове - макар че потребителите ще имат опция да употребяват " анонимна " или общоприета инспекция на възрастта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР